Pachet Rapita Cleranda 10 L + Dash 5 L ( Pachet 5Ha)

Pachet Rapita Cleranda 10 L + Dash 5 L ( Pachet 5Ha)

2,507.00lei

Date Tehnice si de Securitate

În stoc

Cantitate
0744398201
Categorii: ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Pachetul tehnologic este alcatuit din 10l de erbicid CLERANDA+ 5l de adjuvant DASH, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale, monocotiledonate anuale cat si buruienile dificile, din cultura de rapita.

Erbicid Cleranda contine doua substante active: 375 g/l Metazaclor+17,5 g/l Imazamox

Mod de actiune: Cleranda este un erbicid care combina actiunea a doua substante active cu moduri diferite de atac: imazamox, din grupa imidazolinonelor si metazaclor, din grupa cloracetamide avand o activitate reziduala. Imazamoxul este absorbit prin frunze dar si prin radacini, apoi este transmis prin plante pana la nivelul zonelor de crestere unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara. Substanta metazaclor este predominant absorbita de plantele monocotiledonate prin coleoptil iar la dicotiledonate metazaclorul este preluat în special de rădăcini. 

Mod de utilizare: Cultura trebuie sa fie în faza de cotiledoane dezvoltate pana la a opta frunza. Se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotile anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar buruienile monocotiledonate, inclusiv samulastra de grau si orz, sunt în faza de 1 – 3 frunze, pana la infratire.

Principalele buruieni combatute din cultura de rapita:

 

  • Buruieni dificile: mustarul salbatic si alte buruieni crucifere (ex. Raphanus raphanistrum, Sisymbrium officinale, Brassica napus);
  • Dicotiledonate: Abuthilon theophrasti (Teisor), Amaranthus spp. (Stir), Ambrosia elatior (Ambrozie), Capsella bursa pastoris (Traista ciobanului), Chenopodium album (loboda porceasca), Datura stramonium (Ciumafaie), Fumaria officinalis (Fumarita), Galium aparine (Turita), Solanum nigrum (Zarna), Xanthium strumarium (Cornaci), Matricaria inodora (Musetel salbatic);
  • Monocotiledonate: Digitaria sanguinalis (Meisor rosu), Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Setaria viridis (Mohor), Panicum miliaceum (Mei salbatic).

 

Adjuvant Dash HC

Mod de actiune: DASH HC este un adjuvant special adaptat pentru a ameliora repartitia si aderenta produsului la cuticula si stratul de ceara al frunzelor de buruieni prin reducerea tensiunii superficiale a picaturilor. Acesta faciliteaza penetrarea tesuturilor vegetale si imbunatateste absorbtia avand capacitatea de a mari eficacitatea, rapiditatea şi regularitatea erbicidelor cu care se poate asocia. De asemenea, permite modularea dozelor de utilizare.

Mod de utilizare: DASH HC se prepara in solutie impreuna cu erbicidele BASF destinate în special culturilor de cereale paioase, porumb, floarea-soarelui, lucerna, soia. Se recomandă utilizarea unei doze de 0.5 l/ha in amestec cu erbicidele pentru cereale paioase şi lucerna, si 1 l/ha pentru amestecul cu erbicidele pentru celelalte culturi.

 DASH HC poate fi amestecat in rezervor cu fungicide sau ingrasaminte lichide insa este necesar sa se efectueze un test preliminar. Pentru o intrebuintare corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Pachet Rapita Cleranda 10 L + Dash 5 L ( Pachet 5Ha)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Pachet Rapita Cleranda 10 L + Dash 5 L ( Pachet 5Ha)”

SUS