Butisan Avant ( 10 L )
- 16%

Butisan Avant ( 10 L )

2,398.00lei 2,015.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Cantitate
0744398201
Categorii: ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Butisan Avant este un erbicid cu actiune reziduala care poate fi folosit la toate varietatile si hibrizii de rapita pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate si monocotiledonate. Butisan Avant este preluat prin radacini si cotiledoane si atinge efectul maxim inainte sau imediat dupa rasarirea burienilor. Cele mai bune rezultate sunt obtinute pe solurile cu pat germinativ bine pregatit, fara bulgari si cu umiditate suficienta.
Produsul are actiune foarte buna asupra unor buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale importante din cultura de rapita, cum ar fi: Anthemis arvensis,Stellaria media, Galium aparine, Geranium dissectum, Geranium rotundifolium,Geranium pusillum, Arabidopsis thaliana, Lamium purpureum, Chenopodium album,Myosotis arvensis, Fumaria officinalis, Senecio vulgaris, Matricaria chamomilla,Matricaria inodora, Viola arvensis, Papaver rhoeas, Capsella bursa-pastoris, Veronica persica, Veronica hederifolia, etc.

Momentul aplicarii:

Butisan Avant poate fi aplicat preemergent sau postemergent pana la maximum 7 frunze ale culturii de rapita (BBCH 00-17). Pentru eficacitate optima produsul trebuie aplicat in preemergenta sau postemergenta timpurie (maxim 2 frunze) a buruienilor.
Nu se recomanda aplicarea in preemergenta a produsului in momentul germinarii semintelor de rapita, daca semintele nu sunt acoperite de sol, daca sunt anuntate ploi torentiale sau pe paturile germinative insuficient pregatite.

 

CulturaSpectrul combateriiDoza
Rapita de toamnaBuruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale
(Anthemis arvensis, Stellaria media, Galium aparine,
Geranium dissectum, Geranium rotundifolium,
Geranium pusillum, Arabidopsis thaliana, Lamium
purpureum, Chenopodium album, Myosotis arvensis,
Fumaria officinalis, Senecio vulgaris, Matricaria
chamomilla, Matricaria inodora, Viola arvensis,
Papaver rhoeas, Capsella bursa-pastoris, Veronica
persica, Veronica hederifolia, etc.)
2.5 L/ha preemergent si postemergent timpuriu

Pregatirea solutiei:

Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

Tehnica de aplicare:

Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a erbicidelor, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii erbicidelor. Volumul de solutie utilizat este in functie de  echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea a 100-400 l/ha solutie de erbicidat. Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau culturi.
Nota: Produsul Butisan Avant se utilizeaza conform dozelor omologate, respectand o doza totala de maximum 750 g metazaclor/ha pe o perioada de 3 ani pe acelasi teren, tinand cont si de rotatia normala a culturilor.
Pentru aplicarea in toamna, pe terenuri drenate, nu se va utiliza produsul dupa data de 15 Octombrie. In general, pe terenurile drenate, nu se recomanda aplicarea produsului cand se aateapta precipitatii importante in urmatoarele 48 de ore.
Pentru terenurile adiacente suprafetelor de apa, produsul se poate aplica doar daca exista o banda de vegetatie tampon de cel putin 5 m pana la suprafata de apa.

Timp de pauza: Nu este necesar.

Compatibilitate:

Desi Butisan Avant poate fi amestecat direct in rezervor cu alte erbicide sau cu ingrasaminte lichide specifice, este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

Rotatia culturilor: in conditii normale de rotatie, orice cultura poate fi semanata dupa recoltarea rapitei tratata cu Butisan Avant. In cazul intoarcerii (calamitarii) culturii tratate se poate semana in primavara doar cu mobilizarea prealabila a solului de minim 15 cm, cereale (mai putin grau durum), sfecla pentru zahar, porumb, rapita de primavara, floarea soarelui, culturi leguminoase (fasole si mazare).

Comentarii clienti
0
0 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
Comentarii

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Butisan Avant ( 10 L )”

SUS