Erbicide profesionale ceapa si usturoi
Ceapa si usturoiul reprezinta legume de baza, atat in gastronomia romaneasca, cat si in cea internationala. Sunt unele
dintre cele mai aromate ingrediente, care dau gust oricarei mancari, si pot fi folosite intr-o paleta larga de modalitati. Dupa recoltare, pastrarea acestor legume este foarte usoara, iar rezistenta lor in timp se intinde pe cateva saptamani bune, fara a se altera.
Insa pana la a ajunge in farfuriile si mancarurile noastre, acestea trebuie sa fie plantate, sa se dezvolte si sa creasca sanatos, pentru a putea fi recoltate. Pentru ca acest lucru sa se intample la parametrii normali, trebuie sa aplicati o solutie de erbicid pentru ceapa si ustoroi, de preferat cu actiune de lunga durata.
Erbicide omologate pentru cultura cepei
Acest produs, o data aplicat, formeaza o pelicula uniforma care se plaseaza la suprafata solului si este absorbita de buruienile care reprezinta principalul daunator pentru aceste legume. Este
eficient atat pentru buruienile complet dezvoltate, cat si pentru cele in curs de rasarire.
Cele mai indicate erbicide pentru usturoi si ceapa
Este esential ca dupa aplicarea tratamentului sa nu se intervina intr-un interval de 2 saptamani cu niciun fel de utilaj in zonele tratate. Totodata, pentru a spori eficacitatea unui erbicid pentru ceapa si usturoi trebuie sa se creeze un mediu propice de actiune. Printre metodele pe care le puteti lua se numara irigarea corecta a solului si eliminarea posibililor bulgari de pamant, in decursul celor 2 saptamani dupa aplicarea tratamentului.
Aplicarea trebuie sa tina cont si de temperatura si conditiile vremii. De exemplu, in timpul iernii si la inceputul primaverii, din cauza temperaturilor reduse, remanenta unui erbicid pentru
ceapa si usturoi este de 5-6 luni. Totodata, in anotimpul cald, remanenta este de doar 3-4 saptamani. Din acest motiv, pentru aplicarea in cadrul culturilor multianuale, se recomanda aplicarea de erbicid pentru ceapa si usturoi timpuriu, de preferat in mustul zapezii.