Ce sunt acaricidele?
Acaricidele sunt substante chimice, folosite pentru inlaturarea insectelor, in special a paianjenilor. Sunt folosite cu succes de catre agricultori si astfel, pot tine sub control inmultirea daunatorilor din recoltele de cereale, legume si nu numai.
Ce daunatori elimina acaricidele?
Acaricidele combat cu succes insctele, actioneaza atat asupra adultilor cat si a larvelor si a oualelor.
Acarientii afectati sunt:
- paianjenul rosu comun
- acarianul filocoptid al marului
- paianjanul rosu al pomilor
Daca nu sunt eliminati, acarinenii pot cauza probleme grave asupra culturilor.
Mod de aplicare
Acaricidele se aplica prin stropiri in timpul perioadei de vegetatie.
Tipuri de acaricide
In functie de tipul acarienilor si de impactul pe care il au asupra culturilor, acaricidele se impart in mai multe categorii:
- Acaricide ovicide, destinate culturilor de pomi fructiferi, vita de vie, vinete, rosii, castraveti si solarii;
- Acaricide cu efect protector pe termen lung, folosit la culturile de vita de vie, capsuni, coacaz negru, ardei, castraveti, pepeni verzi, crizanteme, prun, mar;
- Acaricide folosite impotriva paianjenilor la mar, vita de vie, legume, soia;
- Acaricide care imbina protectia culturilor de castraveti si a livezilor de mar cu cea a mediului si a omului;
- Acaricide care au efect asupra unui numar mare de culturi, precum cea viticola si cea de fructe si legume;
- Acaricidele care combat toate tipurile mobile de acarieni din diverse culturi;
- Acaricidele foarte puternice, cu arie larga de actiune.