Butisan S ( 5 L )

Butisan S ( 5 L )

915.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Cantitate
0744398201
Categorii: ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Butisan S se prezintă sub formă de suspensie lichidă, ușor vâscoasă de culoare albă cu miros ușor înțepător.

Mod de acţiune:
Butisan S este un erbicid cu acţiune reziduală la sol pe baza de metazaclor, din clasa cloracetanilide. Produsul este preluat prin cotiledoane și rădăcini și are eficacitate maximă înainte sau imediat după răsărirea buruienilor. Pentru obţinerea unor rezultate optime este necesară aplicare produsului pe un pat germinativ foarte bine pregătit, mărunţit, neted și umed.

Spectrul de activitate și mod de folosire:
Buruieni sensibile sunt buruienile dicotiledonate și monocotiledonate, cum ar fi: Polygonum convolvulus, Apera spica-venti, Alopecurus myosuroides, Anthemis arvensis, Stellaria media, Galium aparine, Amaranthus retroflexus, Lamium spp., Chenopodium album, Descurainia sophia, Myosotis arvensis, Senecio vulgaris, Matricaria spp., Poa annua, Solanum nigrum, Aphanes arvensis, Papaver rhoeas, Capsella bursa-pastoris, Sonchus arvensis, Veronica spp., etc.

Butisan S se utilizează la culturile și în dozele conforme cu instrucțiunile de mai jos:

CULTURA Rapiţă de toamnă şi rapiţă de primăvară
SPECTRUL COMBATERII Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate
DOZA 1,5 l/ha (se aplică preemergent sau postemergent până la stadiul de 9 frunze adevărate ale culturii BBCH 19, iar buruienile nu trebuie sădepășească stadiul de 1-3 frunze adevărate)

CULTURA Varză de Bruxelles (semănată direct sau transplantată)
SPECTRUL COMBATERII Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate
DOZA 1,5 l/ha (atunci când se seamnănă direct, se aplică în stadiul de 3-4 frunze adevărate, dar înainte de răsărirea buruienilor. Când este transplantatăse aplică cel mai târziu cu 6 săptămâni înainte de recoltarea plantelor pentru transplantare)

CULTURA Arbori și arbuști ornamentali
SPECTRUL COMBATERII Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate
DOZA 1,5 l/ha (se aplică la apariția buruienilor)

Momentul aplicării:
Produsul Butisan S poate fi aplicat preemergent sau postemergent timpuriu astfel:

Rapiță de toamnă sau rapiţă de primăvară, produsul poate fi aplicat preemergent sau postemergent timpuriu în funcție de tipul de sol, de pregătirea patului germinativ și de spectrul de buruieni. Butisan S se poate aplica până la stadiul de vegetație de 9 frunze adevărate ale culturii (BBCH 19). În cazul aplicării în postemergenţă timpurie, buruienile nu trebuie să depăşească stadiul de 1-3 frunze. Utilizarea în preemergență este recomandată astfel:
– pe solurile medii și grele, unde patul germinativ este umed, bine pregătit și lipsit de bulgări, produsul poate fi aplicat de la semănat până la germinarea semințelor de rapiţă.
– În perioadele cu temperaturi mai ridicate la nivelul solului, momentul aplicării produsului poate fi până la 48 de ore de la semănat. A nu se aplica produsul de la momentul răsăririi culturii până când cultura de rapițăare stadiul de două cotiledoane complet dezvoltate. Utilizarea în postemergentă timpurie este recomandată astfel:
– poate fi aplicat pe solurile ușoare, medii și grele începând cu stadiul în care majoritatea culturii se află la stadiul de cotideloanele complet dezvoltate, pânăla stadiul de vegetaţie de 9 frunze adevărate ale culturii de rapiţă (BBCH 19), iar buruienile nu trebuie să depăşească stadiul de 1-3 frunze adevărate.
– condițiile patului germinativ nu sunt ideale pentru utilizarea în preemergenţă, dacă semințele nu sunt acoperite cu minimim 15 mm de sol (asemenea și pentru seminţele germinate);
– produsul nu a putut fi aplicat înainte de germinarea seminţelor de rapiţă;
– pe solurile ușoare sau toate solurile care sunt bolovănoase sau pietroase şi în mod special dacă sunt anunțate precipitații abundente în perioada imediat de după semănat;
– dacă se tratează culturi semănate târziu.

Varză de Bruxelles transplantată, produsul poate fi aplicat cel mai târziu cu 6 săptămâni înainte de recoltarea plantelor pentru transplantare. Când se trateaza plantele destinate transplantării asiguraţi-vă că, rădăcinile plantelor sunt bine acoperite cu sol și că plantele sunt cu adevărat călite și rezistente înainte de aplicarea tratamentului. Dacă este necesar, utilizați irigarea ca sa ajutați stabilizarea plantelor și să creşteţi umiditatea solului înainte de tratamentul cu Butisan S. A se evita aplicarea produsului pe plantele destinate transplantării când sunt așteptate zile călduroase și nopți reci.

Varza de Bruxelles semănată direct, produsul Butisan S poate fi aplicat după ce cultura se află la stadiul de 3 – 4 frunze adevărate, dar înainte de răsărirea buruienilor.
Nu tratați cultura cu 6 săptămâni înainte de recoltare.

Arbori și arbuști ornamentali – nu se vor trata culturile crescute în sere sau solarii, în containere sau orice plantă afectată de diverse condiții de stres, de mediu sau ca urmare a tratamentelor anterioare.
Nu tratați culturile în condiții de căldură, de soare puternic.
Dacă produsul Butisan S este aplicat pe o suprafață de sol uscat, acesta va fi eficace doar după apariția unei ploi. O irigare ușoară va ajuta activitatea erbicidului. Butisan S se aplică prin pulverizare pe suprafața solului care este umedă, mărunţităși lipsită de bulgări, odată ce buruienile existente au fost îndepărtate și înainte ca noile buruieni să răsară. Noile plantații pot fi transplantate odată ce plantele sunt stabile și suficient de călite pentru a rezista la tratament. Aplicarea produsului la noile plantaţii poate necesita o irigare înaintea tratamentului, irigarea asigurând și o umiditate adecvată a solului.
Când este utilizat într-o schemă de tratament cu alte erbicide, este recomandatăaplicarea produsului Butisan S după ce tratamentele anterioare încep să nu mai aibă efect. Aceasta este indicată de primul semn de germinare a buruienilor. Acest criteriu poate fi utilizat și pentru tratamentele următoare după Butisan S.
Produsul Butisan S poate fi aplicat la următoarele specii de arbori şi arbuşti ornamentali: Acer, Aesculus, Alnus, Amelanchia, Betula, Carpinus, Castanea, Catalpa, Fagus, Quercus, Fraxinus, Juniperus, Larix, Malus, Pinus, Picea, Platanus, Salix, Popululs, Prunus, Thuja, Tilia, Berberis, Cornus, Hypericum, Ilex, Rhamnus, Ribes, Rosa, Rubus, Spirea, Sambucus, Tamarix etc.

Comentarii clienti
0
0 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
Comentarii

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Butisan S ( 5 L )”

SUS