Dicopur M ( 5 L )

Dicopur M ( 5 L )

230.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Cantitate
0744398201
Categorii: , ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Dicopur M este un lichid limpede, omogen, mobil, de culoare brun–deschis, cu un conţinut de 750 g/l MCPA acid.

MOD DE ACȚIUNE

Auxinele conţinute de erbicidele fenoxi fac posibilă combaterea cu succes, de peste 50 ani, a marii majorităţi a buruienilor, fără a crea rezistenţă. În amestec cu alte erbicide, contribuie decisiv la managementul activ de rezistenţă în programele de combatere integrată.

Dicopur M este un erbicid selectiv, sistemic, de tip hormonal, care se absoarbe cu precădere pe cale foliară, putând fi preluat şi prin rădăcini. Substanţa activă se translocă rapid în plantă şi se concentrează în zonele meristematice de creştere. Erbicidul Dicopur M provoacă dereglarea creşterii celulelor şi afectează respiraţia.

Viteza de translocare a erbicidului este condiţionată de doza aplicată, talia buruienilor şi, în mod special, de condiţiile climatice (umiditate, temperatură), înainte şi după tratament.

INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE

Dicopur M este omologat în România conform tabelului de mai jos:

dicopur m - Dicopur M ( 5 L )

MOD DE UTILIZARE

Dicopur M se aplică în postemergenţă, în vegetaţie, pe vreme calmă, când temperatura este de peste 15°C, conform omologării produsului. La culturile de grâu şi orz, tratamentele cu Dicopur M se efectuează de la stadiul de 3 frunze până la apariţia ligulei (BBCH 13 – 39). Can-titatea de soluţie necesară pentru aplicarea pe un hectar este cuprinsă între 200 – 400 litri. În condiţii de secetă, recomandăm aplicarea volumului de soluţie maxim recomandat.

Buruieni dicotiledonate anuale şi perene combătute: Amaranthus retroflexus (ştir sălbatic), Atriplex spp. (lobodă sălbatică), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Centaurea cyanus(albăstriţă), Chenopodium album (spanac sălbatic), Cirsium arvense (pălămidă), Polygonum aviculare (troscot), Raphanus spp. (ridiche sălbatică), Rumex acetosa (măcriş), Senecio vulgaris (spălăcioasă), Sinapis arvensis (muştar sălbatic), Solanum nigrum (zârnă), Sonchus arvensis (susai), Stellaria media (rocoină), Thlaspi arvense (punguliţă), Vicia spp. (măzăriche), Xanthium italicum(cornuţi).

 

COMPATIBILITATE

Erbicidul Dicopur M este compatibil cu alte erbicide, fungicide şi insecticide. Înainte de folosire se recomandă efectuarea unui test practic de compatibilitate (cu respectarea dozelor indicate pe etichetă) sau/şi consultarea tabelelor de compatibilităţi.

IMPORTANT!

Dicopur M se poate utiliza cu mult succes şi atunci când celelalte erbicide fenoxi nu mai pot fi administrate, momentul de aplicare fiind depăşit.

Dicopur M se aplică o singură dată pe sezon.

Pentru eficienţă maximă, după aplicarea tratamentului trebuie să treacă o perioadă de circa 4 ore fără precipitaţii. În condiţii climatice normale nu există restricţii în rotaţia culturilor. Produsul se descompune pe cale biologică, persistenţa sa în sol fiind de 1 – 4 săptămâni.

Comentarii clienti
0
0 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
Comentarii

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Dicopur M ( 5 L )”

SUS