Rival Star 50 SX
Sale

Rival Star 50 SX

32.00lei300.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Golește
Cantitate
0744398201
Categorii: , ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

RIVAL® STAR 50 SX este un erbicid sub formă de granule fine, omogene, fără tendinţă de sfărâmare, dispersabile în apă, de culoare bej, conţinând 500g/kg tribenuron – metil.

MODUL DE ACŢIUNE: RIVAL® STAR 50 SX acţionează ca un erbicid selectiv, sistemic, sulfonilureic, pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunză lată (excepție făcând Galium aparine și Veronica spp.) din culturile de grâu de toamnă, grâu de primăvară, orz, orzoaică, ovăz, secară, triticale. Este absorbit prin frunze şi rădăcini şi este rapid translocat în întreaga plantă. Inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere ale lăstarilor şi rădăcinilor la buruienile sensibile. Creşterea buruienilor este oprită la câteva ore după aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile şi moartea buruienilor are loc după 15-25 zile de la aplicare.

RIVAL® STAR 50 SX are eficacitate maximă când este aplicat în faza de creștere activă a buruienilor.

RIVAL® STAR 50 SX se aplică postemergent în toamnă în stadiul de trei frunze – sfârșitul înfrățitului (BBCH 13 – 29)  sau în primăvară de la începutul alungirii paiului până la apariția frunzei stindard (BBCH 30 – 37) pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale.

Momentul optim de combatere al buruienilor este când se află în stadiul de 2-4 frunze ale buruienilor anuale şi în faza de rozetă la cele perene.

 

Cultura

Buruieni combătute

Doza

 

 

 

 

Grâu de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, triticale

 

 

 

 

 

Buruieni dicotiledonate anuale (excepție Galium aparine și Veronica spp.)

30 g/ha

(pe cultură/an)

 

Cultura: Se aplică postemergent toamna, de la 3 frunze până la sfârșitul înfrățirii (BBCH 13-30).

Buruieni: 2-6 frunze

Cirsium arvense

37,5 g/ha

(pe cultură/an)

 

Cultura: Se aplică postemergent primăvara de la începutul alungirii paiului până la apariția frunzei standard (BBCH 30-37).

Buruieni: Cirsium este în faza de rozetă

 

Grâu de primăvară, orz de primăvară, ovăz

 

Buruieni dicotiledonate anuale (excepție Galium aparine și Veronica spp.)

45 g/ha

(pe cultură/an)

 

Cultura: Se aplică postemergent primăvara, de la 3 frunze până la sfârșitul înfrățirii (BBCH 13-30).

Buruieni: 2-6 frunze

 

Volumul de soluție la aplicare: 200 – 400 l/ha;

Numărul maxim de tratamente pe an: 1.

 

Timp de pauză: de la aplicare pana la recoltare nu rămân reziduuri în recoltă. Nu se tratează mai târziu de apariția frunzei stindard.

 

PREPARAREA SOLUȚIEI DE STROPIT

 

Asiguraţi-vă că echipamentul de stropit este curat şi în bună stare de funcţionare. Înaintea utilizării este necesară calibrarea echipamentului pentru asigurarea uniformităţii.

Dozați cantitatea necesară de RIVAL® STAR 50 SX în rezervorul maşinii pe jumătate umplut cu apă, cu agitatorul acţionând până când produsul este complet dispersat. Nu este necesară dizolvarea separată sau efectuarea unui pre-amestec.

Clătiţi ambalajul şi adăugaţi apa de spălare în rezervorul maşinii. Continuaţi agitarea în timp ce se umple rezervorul cu apă. Se continuă agitarea soluţiei pe tot parcursul stropirii. Preparaţi numai cantitatea de soluţie necesară pentu stropirea curentă. Folosiţi soluţia imediat după preparare. Controlaţi periodic starea echipamentului de stropit. Se amestecă numai conform recomandărilor etichetei şi ale specialistului.

In cazul amestecurilor complexe, produsele se adaugă în rezervor astfel: plicuri hidrosolubile, granule dispersabile, granule solubile, pulberi, suspensii concentrate apoase, suspensii concentrate uleioase, emulsii concentrate, adjuvanţi, surfactanţi, uleiuri, fertilizanţi si produse antidrift.

Nu se păstrează amestecurile de soluţie în rezervorul maşinii peste noapte pentru că revenirea în suspensie poate fi dificilă. In cazul în care soluţia de stropit rămâne nefolosită mai mult timp, înainte de refolosire, este obligatorie reagitarea soluţiei şi recircularea ei în echipamentul de stropit până la revenirea în suspensie normală.

 

COMPATIBILITATE

RIVAL® STAR 50 SX poate fi amestecat în rezervor cu alte erbicide si cu majoritatea fungicidelor omologate. In combinație cu alte produse omologate, se respectă cu strictețe recomandările produselor cu care se face amestecul. Pentru a crește eficacitatea şi spectrul de combatere, RIVAL® STAR 50 SX se poate amesteca cu bromoxinil, MCPA, 2,4 D,  fluroxipir sau alte produse omologate. Se amestecă cu alte produse după următoarea regulă: în rezervorul maşinii se toarnă întâi RIVAL® STAR 50 SX, apoi erbicidul partener şi la final surfactantul şi/sau îngrăşământul foliar.

Evitaţi amestecul în rezervor cu un număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanți foliari, regulatori de creştere, după caz) care pot determina soluţii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amestecă cu produse în a căror etichetă se precizează că trebuie aplicate singure sau au interdicţii de aplicare cu acest produs.

Cantitate

300g, 30g

Comentarii clienti
0
0 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
Comentarii

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Rival Star 50 SX”

SUS