Dagonis

Dagonis

70.00lei294.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Golește
Cantitate
0744398201
Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest Produs Este Destinat Utilizarii Publicului Larg .

Mod  de acţiune:

Produsul Dagonis combină proprietățile a două substanțe active fluxapiroxad și difenoconazol. Cele două substanțe active sunt complementare și combinația lor asigură un control de lungă durată asupra unui spectru larg de boli. Substanța activă fluxapiroxad aparține grupei chimice care acționează ca inhibitori ai succinat dehidrogenazei (SDHI) și areproprietăți preventive și curative. Inhibă puternic germinarea sporilor, elongarea tubului germinativ, creșterea miceliului  și sporularea(toate stadiile principale ale dezvoltării și reproducerii fungilor). Substanța activă difenoconazol este un triazol sistemic care controlează un spectru larg de boli foliare, precum și a bolilor transmise prin sol la semințe, asigurăun control preventiv și curativ de lungă  durată.  Combinația celor două substanțe active cu activitate de contact și sistemică face ca produsul Dagonis să fie o unealtă utilă pentru managementul rezistenței. Cu toate că modul de acțiune al  produsului Dagonis permite și utilizarea curativă, pentru a evita apariția infestării  ireversibile a culturii, recomandăm aplicarea preventivă a produsului. Spectrul de activitate și mod de folosire: Dagonis se utilizează la culturile și în dozele conforme tabelului de mai jos:

Doze și spectru de combatere:

Măr și Păr: Făinare: 0,6 L/ha, Rapănul părului: 0,72 l/ha, Rapănul mărului: 1,2 L/ha

Tomate:  Făinare: 0,6 L/ha, Alternarioză: 1.0 L/ha

Pepene roșu, pepene galben, dovleac:  Făinarea, Pătarea brună: 0,6 L/ha

Castraveți: Făinare, Pătarea brună: 0,6 L/ha

Mazăre:Antracnoza, Putregaiul alb, Rugina: 2 L/ha

Morcov și Pătrunjel de rădăcină : Făinarea: 0,6 L/ha. Alternarioza frunzelor și Alternarioza rădăcinilor: 1 L/ha. Putregaiul alb: 2 L/ha

Sfeclă roșie, Țelină, Hrean, Topinambur, Păstârnac, Ridichi:Făinarea: 0,6 L/ha. Alternarioza frunzelor și Alternarioza rădăcinilor: 1 L/ha. Putregaiul alb: 2 L/ha

Salată (toate tipurile de salate): Putregaiul alb, Rizocnonioză: 2 L/ha

Praz: Alternarioza, Rugina: 1 L/ha

Ceapă de primăvară: Alternarioza, Rugina: 1 L/ha

Varză, Varză de Bruxelles, Broccoli,  Conopidă: Alternarioza, Pătarea albă: 1 L/ha

Căpșun: Făinarea: 0,6 L/ha

Vinete (sere și solarii): Făinarea: 0,6 L/ha. Alternarioza: 1 L/ha

Ardei (sere și solarii): Făinarea: 0,6 L/ha, Alternarioza: 1 L/ha

Momentul aplicării:

Produsul Dagonis se utilizează astfel:

Pomi fructiferi (măr și păr), maxim 3 tratamente la un interval între tratamente de 7-10 zile, pe perioada de vegetație BBCH 53-81, respectiv de  la  începutul  deschiderii mugurilor florali până la începutul coacerii fructelor (intrarea în pârgă). Atunci când se aplică în funcție de suprafața peretului foliar (LWA), a nu se depăși doza de 1,2 l/ha pentru combaterea agenților patogeni Venturia inaequalis, Venturia pirina (rapăn) și respectiv, 0,72 l/ha pentru combaterea Podosphaera leucotricha (făinare).

Pentru mai multe informații privind modul de calcul al suprafeței peretului foliar (LWA), consultați site-ul www.agro.basf.ro, secțiunea produsului Dagonis.

Tomate în câmp, sere și solarii, maxim 2 tratamente la un interval de 7  zile între tratamente, pe perioada de vegetație BBCH 14-89, respectivde la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor.

Cucurbitacee cu coaja comestibilă și necomestibilă în câmp, sere  și solarii, maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze adevărate până la coacerea deplină a fructelor.

Mazăre, maxim 1 tratament, pe perioada de vegetație BBCH 15-89, respectiv de la 5 frunze până la  maturitatea boabelor (boabe uscate ce capătă culoarea caracteristică soiului).

Morcov, pătrunjel de rădăcină, rădăcinoase si tuberculifere, pentru combaterea făinării și  a  alternariozei: maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între ele, iar pentru combaterea  sclerotinei maxim 1 tratament, pe perioada de vegetație BBCH 12-49, respectiv de la 2 frunze adevărate desfăcute complet până la dezvoltarea completă a rădăcinii.

Salată în câmp, maxim 1  tratament pe perioada de vegetație BBCH 12-49, respectiv de la 2 frunze adevărate până la atingerea masei vegetative maxime. Praz și ceapă de primăvară, maxim 2 tratamente la un  interval de 7 zile între tratamente  pe  perioada  de  vegetație BBCH  13-49,  respectivde  la  3 frunze tipice normal dezvoltate până la bulb complet dezvoltat, forma tipică soiului.

Broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, maxim 3 tratamente la un inteval de 7 zile între ele pe perioada de vegetație BBCH 41-91, respectiv de la începutul formării mugurilor până la coacerea completă.

Varză, maxim 3 tratamente la un inteval de 7 zile între ele pe perioada de vegetație BBCH 41-91, respectiv de la începutul formării căpățânii până la coacerea completă, formarea completă a căpățânii.

Căpsun în câmp, sere și solarii, maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele pe perioada de vegetație BBCH 60-89, respectiv de la deschiderea  primelor flori până la recoltarea fructelor.

Vinete în sere și solarii, maxim 2 tratamente la un inteval de 7 zile între tratamente pe perioada de vegetație BBCH 14-89, respectiv de la  4 frunze până la coacerea deplină a fructelor.

Ardei în sere și solarii, maxim 2 tratamente la  un interval de 7 zile între tratamente pe perioada de vegetație BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor.

Salată în sere și solarii, maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între tratamente pe perioada devegetație BBCH  12-49, respectiv de la 2 frunze adevărate până la atingerea masei vegetative maxime.

Cantitate

1 Litru, 150ml

Comentarii clienti
0
0 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
Comentarii

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Dagonis”

SUS