Zeama bordeleza – Ce este, mod de preparare, utilizare, reteta
0
zeama bordeleza

Afla tot ce trebuie sa stii despre zeama bordeleza. Solutii contra daunatorilor pentru pomi, tomate, rosii, legume.

Poti scapa de grija daunatorilor din gradina prin cea mai veche si mai eficienta metoda, zeama bordeleza. Este o solutie usor de preperat si sigura. Poate va intrebati cum de bunicii aveau intotdeauna gradini frumoase, curate si o recolta de invidiat. Ei bine, secretul consta in zeama bordeleza sau zeama bordeaux.

Ce este Zeama Bordeleza?

Zeama bordoleza este un fungicid de contact pe baza de cupru si este folosit inca din secolul XIX pentru a proteja plantele de boli. Numele de Bordeaux sau bordeleza nu este intamplator. Prima data a fost folosit in Franta, in Bordeaux, pentru protejarea vitei de vie, iar apoi s-a raspandit la scara larga pentru a controla si elimina infectiile fungice. Nu se aplica doar vitei de vie, ci si legumelor, pomilor, fructelor, inclusiv plantelor ornamentale.

Alternarioza, bacteriozele, monilioza sunt cateva dintre bolile pe care zeama bordeleza le previne.

Mod de preparare si utilizare pentru Zeama Bordeleza

Mai exact, zeama bordeleza este un amestec de sulfat de cupru, var stins si apa. In aceast caz, rolul varului este de a neutraliza sulfatul de crupu. Zeama de bordeaux se foloseste in special, la final de iarna sau in primele zile de primavara, iar concentratia solutiei variaza in functie de perioadele de aplicare. In perioada de vegetatie, concentratia va fi de 0.5%, iar in perioada de repaus va fi de 1-2%. Cum preparam solutia? Simplu, pentru o concentratie de 1% avem nevoie de 1 kg de sulfat de cupru amestecat cu 50 l de apa si de 1 kg de var stins amestecat cu 50 l de apa. Pentru amestec, este indicat sa folositi un recipient de plastic.

Pulverizarea se aplica pe intreaga planta, insa inainte de toate, trebuie sa va asigurati ca aveti un echipament de protectie adecvat (manusi, cizme de guma si masca sau ochelari de protectie) pentru ca solutia poate provoca iritatii in contact cu pielea si ochii. Este idicat sa o aplicati in aceeasi zi in care ati si preparat-o pentru a nu-si pierde din proprietati.Astfel, putem afirma ca zeama bordeleza reprezinta una dintre cele mai avantajoasa optiune in raportul calitate pret.

Recomandarea CropMarket.ro pentru combaterea daunatorilor 

Iti vom recomanda cateva produse eficiente de pe website-ul nostru, la preturi accesibile:

Fungicid Zeama Bordeleza

Zeama Bordeleza WDG este un fungicid cupric de mare eficacitate ce contine 20% cupru metalic si 80% sulfat de cupru neutralizat. Se poate gasi la cel mai bun pret, fiind perfect neutralizata, micronizata, are o eficacitate indelungata, un spectru larg de actiune in culturile de pomi, vie, legume, fructe si este perfect compatibila cu majoritatea insecto-fungicidelor.

- 16% Fungicid Zeama Bordeleza (1kg)
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(0)
45.00lei 38.00lei

Fungicid Bouillie Bordelaise – Zeama Bordeleza

Bouillie Bordelaise – Zeama Bordeleza WDG este un fungicid cupric de mare eficacitate ce contine 20% cupru metalic si 80% sulfat de cupru neutralizat. Fiind perfect neutralizata, micronizata, are o eficacitate indelungata, un spectru larg de actiune in culturile de pomi, vie, legume, fructe si este perfect compatibila cu majoritatea insecto-fungicidelor.

- 9% Fungicid Zeama Bordeleza (20Kg)
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(5)
740.00lei 670.00lei

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS