Ulei horticol: Tratamentul Pomilor Fructiferi
0
pomi fructiferi

Uleiul horticol este solutia optima prin care poti scapa de daunatorii care afecteaza pomii fructiferi.

Altfel spus, este un produs pe baza de petrol ce contine o substanta cu efect insecticid (imidacloprid).

Este foarte important sa stiti ca nu toate insectele intra in categoria daunatorilor. Gargarita, de exemplu, protejeaza pomii prin controlarea inmultirii afidelor. Din pacate, uleiul horticol actioneaza atat asupra insectelor benefice, cat si asupra daunatorilor. Inainte de aplicarea uleiului horticol, trebuie sa analizati cu grija insectele prezente. 

Tratamentul cu ulei horticol nu garanteaza reaparitia daunatorilor, insa in mod sigur, numarul acestora se va reduce.

Cum actioneaza uleiul horticol?

Solutia se aplica direct pe insecte si astfel, le impiedica sa respire si sa se hraneasca, iar ulterior, mor prin sufocare. Poate elimina cu succes si ouale daunatorilor.

Cum se aplica uleiul horticol?

Uleiul se amesteca impreuna cu apa si se pulverizeaza pe plantele care sunt afectate de insecte. Este interzisa aplicarea tratamentului dupa dezmugurirea pomilor deoarece pot fi afectatii lastarii.  Se recomanda utilizarea uleiului horticol doar cand temperatura depaseste 5 grade si nu se asteapta ploaie sau inghet.

Solutie trebuie aplicata din abundenta, asfel incat sa acopere uniform  si sa patruna in toate crapaturile scoartei, locuri preferate de daunatori pe timp de iarna.

Compatibilitatea uleiului horticol cu alte tratamente

Inainte de toate, asigurati-va ca respectati indicatiile modului de preparare a tratamentului si sa tineti cont de recomandarile producatorului. In alta ordine de idei, trebuie sa stiti ca uleiul horticol nu se amesteca cu niciun tip de fungicid.

De retinut! Este de preferat sa se respecte o pauza intre de 7-10 zile intre aplicarea uleiului horticol si celelalte tratamente pe baza de cupru sau sulf.

Pe ce pomi poti aplica ulei horticol?

Uleiul horticol este tratamentul minune potrivit pentru majoritatea tipurilor de pomi fructiferi. Exceptie fac, insa, piersicul si nectarinul care nu au nevoie de aplicarea acestui tratament. Ciresii sau visinii trebuie stropiti cu tratamentul pe baza de ulei horticol doar daca au fost atacati de daunatori in anul anterior. In cazul celorlalti pomi fructiferi cum ar fi: merii, perii, prunii sau gutuii, lucrurile stau diferit. Sunt mult mai protejati si rodesc mult mai bine daca sunt stropiti cu uleiul horticol.

Tratamentul se aplica cu ajutorul unui atomizor, dar doar inainte de aparitia primilor muguri. Va recomandam sa achizitionati ulei horticol doar de la distribuitori avizati si sa va asigurati ca produsul nu este diluat sau expirat.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (10 voturi, medie: 3,80 din 5)
loading - Ulei horticol: Tratamentul Pomilor FructiferiÎncarc...

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS