Cum folosesti un sistem cu banda de irigare?
0
banda de irigare pentru culturi

Sosirea anotimpului cald presupune de cele mai multe ori un start pentru activitatile din domeniul agricol. Fie ca este vorba despre mici gradini din spatele casei sau hectare intregi de productie industriala, acesta este momentul oportun pentru pregatirile necesare cultivarii legumelor si fructelor.

Principalele activitati care trebuie desfasurate includ saparea si maruntirea pamantului, inaltarea solului (daca este necesara), cumpararea de rasaduri/plantarea de seminte si, unul dintre cele mai improtante aspecte, sa fie instalata o banda de irigare.

Dupa plantare sau insamantare, pentru o buna dezvoltare in timpul germinarii si a cresterii rasadurilor, este recomandata achizitionarea de banda de irigare Aqua pentru o irigare cat mai eficienta.

De ce este eficienta banda de irigare?

Banda de irigare functioneaza pe baza unui sistem de picurare, tehnologie care permite irigarea pe durata diferite de timp. De exemplu, benzile cu marime de 6mm sunt potrivite pentru culturile de 2 ani, in timp ce benzile de 8mm pot fi utilizate pana la 3 ani.

Benzile de irigare dispun de zone de picurare dispuse in mod egal, la diferite distante, fiind adaptate in functie de fiecare tip de cultura, legume sau fructe. De exemplu, sunt recomandate benzile cu distante de 30/40cm pentru pomii fructiferi, iar pentru legume pot fi utilizate cele cu distante de 10/20 sau chiar 25 de cm.

Pentru a asigura o viata cat mai lunga a benzii, este recomandata sa fie utilizata impreuna cu o folie de mulcire. Aceasta va proteja banda de irigare impotriva vegetatiei daunatoare care o poate rupe.

Beneficii ale unei benzi de irigare:

  • asigura cantitatea potrivita de apa pentru fiecare tip de cultura
  • instalare rapida si usoara, pe care o poate face oricine
  • consum de apa redus
  • poate fi folosita si pentru administrarea ingrasamintelor
  • transportul apei se face direct catre radacina plantei

Tu la ce sisteme de irigare apelezi pentru culturile tale? Daca ai alte metode pe care le consideri mai eficiente, te asteptam in sectiunea de comentarii sa dezbatem subiectul!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS