Semintele cultivate se reflecta intotdeauna in recolta obtinuta. Acestea nu influenteaza doar cantitatea productiei de legume, ci mai ales calitatea!
Astfel, semintele de legume profesionale vor reprezenta intotdeauna solutia eficienta pentru agricultorii ce isi doresc sa obtina recolte productive, cu un grad ridicat de rezistenta la boli si capacitati de adaptare la aproape orice tip de conditii de clima.
Semintele de legume profesionale vs semintele de legume obisnuite
Seminte de legume obisnuite
Semintele de legume obisnuite se regasesc in
micile gradini ale persoanelor amatoare ce “cocheteaza” cu agricultura. Daca gradinaritul este activitatea care te relaxeaza, atunci poti folosi seminte legume obisnuite sau asa-zisele seminte legume hobby pentru a obtine o mica productie, in scopul consumului propriu. Acestea vor asigura o productie suficienta pentru acoperirea nevoilor unei familii.
Seminte de legume profesionale
Semintele de legume profesionale spre deosebire de cele obisnuite sunt folosite de catre fermieri sau agricultori, adesea, in scopul comercializarii, insa nu numai. Pot fi semanate si pentru cultura personala, daca iti doresti sa te bucuri de un gust intens si de o crestere rapida.
Acestea sunt obtinute prin incrucisarea mai multor tipuri de seminte pentru a obtine un nou soi mult mai calitativ si mai productiv.
Avantajele semintelor de legume profesionale
Unul dintre cele mai mari avantaje obtinute in urma folosirii unor seminte profesionale de legume este obtinerea unor legume imbunatatite calitativ si cantitativ.
Printre principalele avantaje se regasesc:
⦁ Datorita calitatii, numarul de seminte care vor rasari va fi mai mare decat numarul de seminte semanate. Altfel spus, cantitatea de seminte achizitionata este una mai mica, si implicit, costurile sunt diminuate;
⦁ Plantele se vor dezvolta mai rapid;
⦁ Legumele obtinute vor fi mai gustoase,vor avea o culoare mai intensa, iar pretul va fi unul pe masura;
⦁ Cultura nu va fi vulnerabila in fata bolilor si a daunatorilor.
Tipuri seminte de legume profesionale
Seminte de tomate Rugantino F1– Fuctele obtinute ating o greutate aproximativa de 200 gr, iar pe o singura planta cresc 5-6 fructe;
Seminte de ardei iute Zolta F1 – Ardeiul cantareste intre 50-80 gr la maturitate. Are forma rotunda si se recomanda cultivarea doar in camp liber;
Seminte castraveti lungi Myrthos F1 – Castravetii obtinuti ading dimensiuni de 38 cm, iar la maturitate capata o culoare verde inchis. Acestoi soi este recomandat sa se cultive in sere, ie primavara devreme, fie toamna. De asemenea, prezinta rezistenta ridicata la boli.
Recomandari privind semintele de legume
Inainte sa achizitionezi seminte legume, asigura-te ca decizia va fi una inteligenta care sa generezi profit. Astfel, ia in considerare aspecte precum: rezistenta in fata bolilor, durata de timp pana la recoltare, calitatea productiei obtinute.
Ce legume se semana toamna
Daca iti doresti sa te bucuri de rod primavara devreme, solutia este sa plantezi seminte de legume toamna. Iti voi propune cateva legume ce nu necesita tehnici speciale pentru cultivare si nici metode alternative pentru protejarea impotriva zapezii sau a frigului.
⦁ Ceapa verde– Lunile ideale pentru plantarea arpagicului sunt octombrie si noimebrie. Astfel, daca iti place ceapa verde si proaspata de primavara, planteaza arpagicul toamna.
⦁ Salata verde – Salata verde este o leguma bogata in vitamine si minerala, ideala pentru a se consuma primavara. Pentru ca are nevoie de temperaturi scazute in stadiul de germinare, aceasta se poate cultiva si toamna.
⦁ Morcovi – Morcovii pot fi plantati toamna, insa doar in regiunile in care iernile sunt blande. Plantarea se realizeaza in lunile octombrie- noiembrie, iar semintele se introduc la aproximativ doi cm in sol pentru accelerarea procesului de incoltire.
⦁ Ridichii – Ridichiile se pot cultiva atat primavara, cat si toamna. Ai nevoie, insa, de un sol sarac in azot, dar bogat in potasiu. De asemenea, o solutie eficienta pentru fertilizarea solului este aplicarea unei cantitati mici de cenusa rezultata din arderea lemnului.
Seminte legume pentru sere si solarii
Avand in vedere ca infiintarea unei culturi de legume necesita o investitie majora, este indicat sa te orientezi catre culturile care sunt la mare cautare si care iti vor asigura un profit garantat.
Asadar, merita investit in cultura de tomate, cultura de castraveti, cea de salata verde sau de ardei.
Sunt doar cateva sugestii de culturi profitabile atat pentru sere, cat si pentru solarii. Cu ajutorul unor seminte legume calitative, poti cultiva orice leguma doresti, cu siguranta recolta va fi una de invidiat, atat timp cat te asiguri ca oferi plantelor conditii favorabile de dezvoltare.
Daca ai in plan sa iti maximizezi profitul si sa iti extinzi culturile, poti achizitiona seminte legume la pret accesibil din magazinul nostru online.