Pasi de urmat pentru a asigura o cultura de castraveti bogata si sanatoasa
0

Cultivarea castravetilor este o activitate pe care multi oameni o practica, fie ca sunt pasionati de gradinarit, fie ca doresc sa consume legume proaspete din propria gradina. Cultivarea castravetilor poate fi o activitate destul de simpla, daca se respecta anumiti pasi specifici. In luna iulie, cultivarea castravetilor necesita o atentie speciala datorita temperaturilor ridicate, care pot afecta dezvoltarea plantelor. In cele ce urmeaza, vom discuta despre trei pasi importanti de urmat in cultivarea castravetilor in luna iulie.

 

Irigarea optima pentru cultivarea castravetilor

 

Unul dintre cei mai importanti pasi in cultivarea castravetilor in luna iulie este udatul adecvat. Castravetii sunt plante care au nevoie de multa apa, mai ales in lunile calduroase de vara. In luna iulie, cand temperaturile pot depasi 30 de grade Celsius, castravetii pot suferi din cauza lipsei de apa. Este important sa uzi castravetii in mod regulat, de preferat seara sau dimineata devreme, pentru a evita evaporarea rapida a apei in timpul zilei. O metoda eficienta de udat este irigarea prin picurare, care permite apei sa ajunga direct la radacini, fara a uda frunzele si fructele. Udatul in exces poate duce la putrezirea radacinilor si la aparitia unor boli fungice, deci este important sa nu exageram cu cantitatea de apa.

- 8% Seminte de castraveti Mirabelle (250 seminte)
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(0)
Prețul inițial a fost: 62.00lei.Prețul curent este: 57.00lei.

Combaterea daunatorilor si bolilor la castraveti

 

Luna iulie este o perioada in care daunatorii si bolile pot deveni o problema serioasa pentru castraveti. Dintre daunatorii cei mai frecventi se numara acarienii, afidele, molii si gandacii, care pot cauza daune semnificative plantelor. Pentru a combate aceste probleme, este recomandat sa folosesti insecticide si fungicide adaptate soiului tau. Pentru a preintampina astfel de obstacole, este recomandat sa alegi un soi de castraveti cu rezistenta dovedita in fata bolilor si daunatorilor, asa cum sunt cele comercializate in fitofarmacia noastra. De asemenea, este bine sa inspectezi in mod regulat plantele, pentru a detecta cat mai repede semnele unei posibile infestari. Daca observi ca frunzele incep sa se ingalbeneasca sau sa se usuce, sau daca vezi pete pe fructe, este posibil sa ai de-a face cu o boala sau un daunator.

Sale Insecticid Coragen (50ml)
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(0)
26.00lei100.00lei

Recoltarea si stocarea castravetilor

 

Ultimul pas important in cultivarea castravetilor in luna iulie este recoltarea si stocarea. In general, castravetii sunt gata de recoltat la aproximativ 50-70 de zile de la plantare, dar acest lucru poate varia in functie de soiul de castraveti pe care il cultivi. Recoltarea se face in mod ideal dimineata devreme, cand fructele sunt inca proaspete si pline de apa. Este important sa recoltezi castravetii in mod regulat, pentru a incuraja plantele sa produca mai multe fructe. De asemenea, este recomandat sa porti manusi de protectie, deoarece unele soiuri de castraveti pot avea tepi ascutiti. Dupa recoltare, castravetii trebuie stocati intr-un loc racoros si uscat. Daca planuiesti sa ii consumi in urmatoarele zile, poti sa ii pastrezi la frigider. Daca vrei sa ii pastrezi pentru o perioada mai lunga, poti sa ii muraresti sau sa ii congelezi.

 

In concluzie, cultivarea castravetilor in luna iulie necesita o atentie speciala la udat, combaterea daunatorilor si bolilor si recoltarea si stocarea. Prin urmarirea acestor trei pasi, vei putea sa te bucuri de castraveti sanatosi si deliciosi din propria ta gradina.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS