Paduchele din San Jose – Solutii eficiente pentru combaterea acestui daunator
0
paduchele din San Jose - Paduchele din San Jose – Solutii eficiente pentru combaterea acestui daunator

Paduchele din San Jose este unul dintre cei mai greu de combatut daunatori ai pomilor fructiferi. Cunoscut si sub denumirea stiintifica de Quadraspidiotus perniciosus, acesta este originar din China, insa de-a lungul timpului s-a raspandit in toata lumea.

Aparitia acestui daunator a fost semnalata in anul 1933, in Romania si poate ataca aproximativ 200 de specii de pomi fructiferi, arbusti si alte plante ierboase.

Speciile de pomi fructiferi afectate cel mai des de Paduchele din San Jose

  • Marul;
  • Gutuiul;
  • Coacazul;
  • Parul;
  • Alte specii de samburoase.

Paduchele din San Joe – Semne ale atacului

Paduchele din San Jose este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai de temuti daunatori ai pomilor fructiferi deoarece ataca aproape toate partile pomului (scoarta ramurilor, tulpinile, lastarii, frunzele si fructele).

Daunele sunt provocate doar de female si de lave care patrund in tesuturile pomilor pentru a se hrani, iar in acelasi timp injecteaza saliva cu un continut mare de enzime care afecteaza tesuturile. In cele din urma, partea afectata capata o nuanta rosie-vinetie, iar ulterior necrozeaza si se usuca.

Efectele provocate de acest daunator sunt adesea, dezastruoase. Pomii tineri se pot usca complet in aproximativ 2-3 ani, iar cei ajunsi la maturitate in 7-10 ani.

Cum recunosti infectarea pomilor cu paduchele din San Jose

Prezenta acestui daunator este usor de observat. Atat ramurile atacate, cat si scoarta tulpinilor au un aspect de pulbere care la randul ei, este formata din scuturile larvelor si ale insectelor.

Primavara, cand temperaturile depasesc 7 grade Celsius, larvele ies din hibernare si incep sa se hraneasca. Partile pomului afectate de acest dauntor se ingalbenesc si se usuca rapid. De asemenea, paduchele din San Jose afecteaza cresterea arborilor si arbustilor. Daca daunatorii nu sunt combatuti in timp optim, pomii se pot usca complet, de la varf si pana la baza.

Paduchele din San Jose – Mod de combatere

De-a lungul timpului, s-au descoperit mai multe metode de combatere a acestor daunatori, insa cea mai eficienta este administrarea unor insecticide puternice.

Astfel, iti punem la dispozitie cateva produse care au o rata mare de succes in combaterea paduchilor din San Jose

Insecticid sistemic Mospilan 20 SG

Mospilan este un insecticid cu un grad ridicat de eficienta, elimina insectele daunatore plantelor si poate fi folosit atat in legumicultura pomicultura, viticultura, cultura mare, dar este extrem de util si pentru plante, inclusiv pentru trandafiri. Acest insecticid este medicul tuturor culturilor infestate cu insecte daunatoare. Poate trata aproape toate tipurile de plante: Cartofi, Ardei, Varza, Ceapa, Rosii, Garoafe, Trandafiri, Crizanteme, Vita de vie, Cereale. Fie ca ai o plantatie mica in propria gradina, fie ca ai o cultura de mari dimensiuni, Mospilan te ajuta sa lupti impotriva daunatorilor si sa te bucuri de recolte “infloritoare”

Sale svg+xml;charset=utf 8,%3Csvg xmlns%3D'http%3A%2F%2Fwww.w3 - Insecticid sistemic Mospilan 20 SG (3g)
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(2)
5.00lei500.00lei

Movento 100 SC

Insecticid cu sistemie totala pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun si tomate Mod de actiune
Movento®100 SC contine noua substanta activa spirotetramat, din grupa chimica
ketoenoli, care manifesta un nou mod de actiune, inhibarea biosintezei lipidelor. Efectul
este lent, actiunea insecticida puternica observându-se cu precadere asupra stadiilor
imature larvare în momentul hranirii lor, precum si în stadiul de nimfa la câteva zile dupa
aparitie.

- 24% Insecticid Movento 100 SC (1L)
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(5)
676.00lei 515.00lei

Decis 25WG

Decis 25 WG este un insecticid de la Bayer Crop Science, piretroid pentru combaterea daunatorilor la grau, cartof, vita de vie, mar, prun, varza. Protejeaza cultura 7-10 zile, indiferent de stadiul de vegetatie. Acoperirea completa si uniforma a plantelor este esentiala pentru o buna protectie impotriva atacului insectelor.

- 17% Decis 25WG (600 grame)
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(5)
780.00lei 645.00lei

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS