Prosperitatea unei culturi de legume poate fi afectata considerabil de bolile sau daunatorii care se infiltreaza in cadrul ei. De obicei, insectele isi fac simtita prezenta pe timp de primavara, deoarece temperaturile ridicate favorizeaza dezvoltarea lor. Ele incep sa se orienteze spre culturile de legume si dupa ce s-au infiltrat, acestea pot sa o compromita integral. Insectele actioneaza atat la nivel de structura (radacini, tulpina), cat si asupra componentelor ( frunzele). Daca legumele incep sa se dezvolte mai lent sau frunzele lor prezinta anumite gaurele, atunci este timpul sa apelezi la solutii profesioniste. In cele din urma, legumele se imbolnavesc si trebuie sa recurgi la tratamente costitsitoare. Pentru a reusi sa combati eficient daunatorii si bolile recoltei, citeste in continuare si afla care produs se adapteaza mai eficient la problema cu care te confrunti.
Instecticidul- o solutie eficienta
Odata cu ridicarea temperaturilor si a nivelului de umiditate, incep sa isi faca simtitia prezenta insectele. Daca acestea nu sunt combatute la timp, pot sa compromita o cultura de legume. De obicei, insectele pot sa atace frunzele. Aceasta componenta se ocupa cu realizarea procesului de fofosinteza. Prin intermediul clorofilei, frunzele transforma lumina captata in energie chimica. Aceasta sustine procesele de germinare, crestere si fructificare. Daca frunzele unei legume sunt afectate, nu se poate realiza procesul de fofosinteza si dezvoltarea sa se opreste. Insectele ataca numeroase componente ale unei legume. Daca identifici anumite nereguli in cultura ta, atunci trebuie sa apelezi la un produs specializat in acest sens, precum: insecticidul. Aceasta este o substanta chimica ce contine atat ovicide, cat si larvicide. Insecticidul pentru legume actioneaza eficient impotriva oualelor sau larvelor, astfel incat sa combata daunatorii din cadrul unei culturi.
Fungicidul- un tratament eficient
In majoritatea cazurilor, aparitia insectelor intr-o cultura de legume este depistata prea tarziu. Actiunea daunatorilor contra legumelor produc numeroase boli asupra lor. Simptomele standard se manifesta la nivelul frunzelor. Daca observi ca pe suprafata lor se profileaza anumite pete de culoare maronie, alba sau neagra, atunci trebuie sa recurgi la un produs de tip fungicid. Aceste produse sunt special concepute pentru a combate putregaiul, uscarea sau mucegaiul de pe suprafata frunzei. Datorita actiunii antiseptice, fungicidele pentru legume au puterea de a combate agentii patogeni care au infectat cultura. In functie de locul unde se manifesta boala, trebuie sa stabilesti care tip de produse se adapteaza eficient la problema respectiva. In acest context, exista fungicide sistemice care se absorb in interiorul plantei prin intermediul tulpinii si al frunzelor. Daca constati ca boala se manifesta in exteriorul legumei, atunci poti opta pentru un fungicid de contact. Acesta actioneaza la nivel extern, fara sa fie absorbit de catre planta.
Asadar, insecticidul actioneaza, astfel incat sa combata insectele care au patruns in cultura ta de legume. Totusi, acestea sunt depistate prea tarziu in majoritatea cazurilor. Daca observi ca insectele au reusit sa produca diverse boli in cultura ta de legume, atunci este timpul sa apelezi la un fungicid.