Ingrijirea vitei-de-vie in luna iulie: tips&tricks
0
Ingrijirea vitei de vie in luna iulie tipstricks - Ingrijirea vitei-de-vie in luna iulie: tips&tricks

Ingrijirea vitei-de-vie poate fi o arta, mai ales cand vine vorba de tehnici specifice precum copilirea, legarea si taierea. Aceste metode pot influenta in mod semnificativ sanatatea vitei-de-vie, precum si cantitatea si calitatea strugurilor produsi. Acest articol va descrie cum sa realizezi corect aceste trei tehnici in luna iulie.

 

Copilire vita-de-vie: cum se realizeaza corect

 

Copilirea vitei-de-vie este procesul de indepartare a lăstarilor sau “copiilor” inutili care se dezvolta de-a lungul trunchiului principal sau a bratilor fructiferi ai vitei. Acesti lastari pot devia energie de la productia de struguri, reducand astfel randamentul.

In luna iulie, copilirea este un proces esential pentru mentinerea unui nivel optim de productie. Urmareste copilii inutili care incep sa se dezvolte de-a lungul trunchiului principal si a bratilor fructiferi. Acesti lastari pot fi usor de identificat, deoarece de obicei nu produc struguri. Pentru a indeparta copilii, foloseste o pereche de foarfece de gradina bine ascutite si curate pentru a taia lastarul la baza, cat mai aproape de trunchiul principal sau de bratul fructifer. Asigura-te ca tai in unghi, pentru a permite apei sa se scurga si a preveni dezvoltarea bolilor.

 

Legarea vitei-de-vie

 

Legarea vitei-de-vie este o tehnica esentiala pentru a controla cresterea plantei si a optimiza expunerea frunzelor si a strugurilor la soare. Acest proces implica utilizarea unor suporturi si a unor legaturi pentru a ghida lastarii in directia dorita. In luna iulie, este momentul ideal pentru a verifica si a ajusta legaturile pe masura ce planta creste. Asigura-te ca lastarii sunt bine sustinuti si ca frunzele si strugurii primesc suficienta lumina solara.

Legaturile ar trebui sa fie suficient de stranse pentru a sustine planta, dar nu atat de stranse incat sa o stranga. Utilizeaza material care este usor flexibil si rezistent la intemperii, cum ar fi sfoara de iuta sau benzi din plastic special concepute pentru viticultura.

 

Taiarea vitei-de-vie: ce trebuie sa stim despre acest proces

 

Taierea vitei-de-vie in luna iulie implica indepartarea lastarilor si a frunzelor in exces pentru a imbunatati circulatia aerului si a asigura o expunere adecvata la soare pentru struguri. In timpul taierii, obiectivul tau principal ar trebui sa fie eliminarea oricarui lastar sau frunze care ar putea umbri strugurii. De asemenea, ar trebui sa tai orice lastari care nu au fructe, deoarece acestea consuma energia care ar putea fi utilizata pentru dezvoltarea strugurilor. Asigura-te ca folosesti o pereche de foarfece de gradina bine ascutite si curate pentru a realiza taieri curate. De asemenea, este important sa stii ca taierea ar trebui realizata in zile uscate pentru a preveni raspandirea bolilor.

Sale svg+xml;charset=utf 8,%3Csvg xmlns%3D'http%3A%2F%2Fwww.w3 - Glypho
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(0)
40.00lei800.00lei

 

In concluzie, copilirea, legarea si taierea vitei-de-vie sunt tehnici esentiale pentru a maximiza productia de struguri in luna iulie. Prin urmarea acestor instructiuni, poti asigura ca vita ta de vie ramane sanatoasa si productiva pe tot parcursul sezonului.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS