Greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand cultivi rosii in sera
0
seminte de tomate - Greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand cultivi rosii in sera

Cultivarea tomatelor in sera este un proces simpu pe care fiecare agricultor la inceput de drum il poate efectua cu semintele de tomate potrivite. Acestea nu presupun conditii pretetioase de ingrijire si se dezvolta armonios in cadrul unui solar. Cu toate acestea, procesul implica atentia asupra unor detalii. De multe ori, aceste greseli  pot sa compromita cultura lor. Intr-adevar, exista si metode de tratament, insa este mult mai usor procesul de preventie decat cel de tratare. Din acest motiv, iata 5 greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand cultivi rosii in sera

 

Inchiderea serei pentru o perioada indelungata

Majoritatea agricultorilor aleg sa inchida serele in perioadele in care umiditatea si temperaturile au variatii bruste. Pe de o parte este corect, intrucat si acesti factori pot sa compromita cultura, insa spatiul inchis favorizeaza lipirea boabelor de polen in plante. Astfel, procesul de polenizare nu se poate realiza. Pentru a evita o situatie neplacuta, este suficient sa inchizi sera la orele 19- 20 si sa lasi gurile de ventilatie deschise la un unghi de aproximativ 50 de grade. Secretul unor tomate sanatoase este sa gasesti un echilibru intre factorii de mediu si spatiul in care le cultivi, astfel incat sa te poti bucura de o cultura prospera.

Cultivarea rosiilor si a castravetilor in aceeasi sera- nimic mai gresit

Fiecare leguma are preferinte unice in materie de condiitii de dezvoltare. Temperatura, tipul de sol, irigarea si nivelul de lumina trebuie oferite legumei respectand cerintele sale. Din acest motiv, nu este indicat sa cultivi rosii si castraveti in aceeasi sera. Spre deosebire de tomate, castravetii presupun existent unor temperaturi  si al unui nivel de umiditate mai ridicate. In schimb, rosiile au nevoie de aerisire constanta. In plus, ambele legume au metode de preventie si tratament diferite in cazul in care apar daunatorii. Din acest motiv, este indicat sa cultivi doar una dintre cele doua intr-o sera. In caz contrar, intreaga cultura va fi compromisa.

Malnutritia legumelor

De obicei, oamenii supraalimenteaza tomatele. Intr-adevar,  acestea vor dezvolta lastari puternici  si frunze mari, insa procesul de fructificare va avea de suferit. Acesta este un rezultat al aplicarii unor cantitati semnificative de gunoi de grajd sub plante. Pe de alta parte, malnutritia poate fi favorizata si de lipsa de magneziu. Din acest motiv, este important sa acorzi atentie procesului de alimentare al tomatelor.

Asadar, cultivarea  tomatelor in sera nu este dificila, insa trebuie sa acorzi atentie anumitor conditii de intretinere, astfel incat sa poti obtine o cultura prospera.

 

 

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS