Ghidul plantarii verzei de toamna pretentiile legumei si tips&tricks pentru o cultura sanatoasa
0
Ghidul plantarii verzei de toamna pretentiile legume si tipstricks pentru o cultura sanatoasa - Ghidul plantarii verzei de toamna pretentiile legumei si tips&tricks pentru o cultura sanatoasa

Varza este una dintre cele mai comune si versatile legume din gradina. Fiind o sursa importanta de vitamine si minerale, aceasta se cultiva pentru a fi consumata proaspata, dar si pentru a fi pastrata pentru iarna. Desi plantarea varzei se face in mod obisnuit in primavara, unele varietati de varza se pot planta si in luna august, pentru a fi recoltate in toamna tarziu sau la inceputul iernii. Iata ce trebuie sa stii pentru a avea o cultura de varza sanatoasa si rezistenta.

 

Ce presupune plantarea verzei de toamna in luna august

 

Plantarea varzei in luna august presupune, in primul rand, alegerea unei varietati potrivite. Unele varietati de varza, cum ar fi varza de iarna sau varza chinezeasca, sunt rezistente la frig si pot fi plantate in august pentru a fi recoltate mai tarziu. Dupa alegerea varietatii, urmeaza prepararea solului, plantarea rasadurilor si ingrijirea plantelor pana la recoltare. Varza are anumite pretentii fata de mediul de crestere, care trebuie respectate pentru a obtine o productie buna, cum ar fi:

 

  • Sol: Varza prefera un sol bine drenat, bogat in materia organica, cu un pH neutru sau usor acid. Pentru a pregati solul, este recomandat sa fie arat si sa fie adaugat compost sau ingrasamant chimic;
  • Umiditate: Varza are nevoie de multa apa, in special in perioadele de crestere rapida. Daca apa din ploaie nu este suficienta, este recomandat sa se ude varza regulat, fara a o uda in exces;
  • Luminozitate: Varza are nevoie de multa lumina, asa ca ar trebui sa fie plantata intr-un loc insorit. Cu toate acestea, in zilele foarte calduroase de vara, este bine sa se asigure o umbra partiala pentru a proteja plantele de arsuri.
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(5)
35.00lei
  • Tips&tricks pentru o cultura de varza de toamna sanatoasa si rezistenta

 

Cresterea unei culturi de varza sanatoase si rezistente implica mai multe strategii, de la alegerea varietatii potrivite si prepararea corecta a solului, pana la prevenirea bolilor si daunatorilor.

 

Alege varietatile potrivite: Cerceteaza si alege varietati de varza care sunt cunoscute pentru rezistenta lor la boli si daunatori, sau care sunt potrivite pentru conditiile specifice ale gradinii tale.

Prepara solul corect: Adauga compost sau ingrasamant organic la pregatirea solului pentru a asigura nutrientii necesari pentru cresterea verzei. Asigura-te ca solul este bine drenat pentru a preveni stagnarea apei.

Uda varza corect: Varza are nevoie de multa apa, dar nu suporta stagnarea apei. Uda varza regulat, dar asigura-te ca solul se usuca putin intre udari.

Practica rotatia culturilor: Dupa ce ai recoltat varza, nu planteaza din nou varza sau alte legume din aceeasi familie (cum ar fi broccoli sau conopida) in acelasi loc timp de cel putin 3 ani. Aceasta strategie poate ajuta la prevenirea bolilor si daunatorilor.

Protejeaza varza: Foloseste metode de protectie naturale, cum ar fi plasa impotriva insectelor, pentru a proteja varza de daunatori. De asemenea, poti folosi plante companion, cum ar fi mararul sau menta, pentru a respinge anumiti daunatori.

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(0)
55.00lei

 

Plantarea varzei in luna august este o optiune excelenta pentru a avea o recolta de iarna de varza proaspata. Cu toate ca varza are anumite pretentii fata de sol, umiditate si luminozitate, respectarea acestora nu este dificila. Prin planificare atenta, poti obtine o cultura de varza sanatoasa si rezistenta, gata de a fi recoltata si savurata in sezonul rece.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS