Fungicid Dithane – Cel mai eficient antifungic
0
fungicid dithane

Ce este dithane?

Dithane este cel mai cunoscut si cel mai folosit fungicid. Ofera o protectie de lunga durata si are cel mai puternic efect asupra bolilor, spre deosebire de alte fungicide.

Dintre toate tratamntele cu fungicid, tratamentul dithane este optiunea perfecta daca infectia cu fungi a aparut la cultura de rosii, castraveti, ceapa, plantatia de vita, pomi fructiferi, sau chiar la crizanteme.

La ce se foloseste dithane?

Fungicidul dithane are un spectru extrem de larg de aciune. Poate fi utilizat in culturile pomicole, viticole si are un efect benefic si asupra culturilor de legume. Practic, Dithane M45 este tratamentul ideal si trateaza

Daca doresti sa aplici tratamentul de mai multe ori, asigura-te ca intervalul dintre aplicari este intre 7-10 zile. Poate varia in functie de cultura. De asemenea, combaterea eficienta a bolilor, se obtine doar printr-un proces repetitiv al tratamentului.

Inainte de recolta, respecta timpul de pauza indicat. Pentru recoltarea cartofilor, asteapta 7 zile dupa ce ai aplicat tratamentul dithane, in cazul rosiilor, trebuie sa astepti intre 14-21 zile, iar in cazul pomilor fructiferi, timpul de asteptare intre plicarea tratamentului si recoltat, este de 28 zile.

Un alt avantaj al tratamentului dithane este reprezentat de faptul ca poate fi folosit cu succes si in tratarea semintelor, nu doar a plantelor

Cum se aplica fungicidul dithane?

Pentru a obtine efectul asteptat, dithane trebuie sa fie aplicat sistematic si sa se potriveasca perfect problemei aparute la planta. Este foarte important sa alegi tratamentul cu fungicide in functie de tipul ciupercii care a afectat cultura. De asemenea, este indicat sa folosesti tratamentul dithane in momentul aparitiei bolii, inca din momentul in care observi primele semne. In felul acesta, daca fungicidul este aplicat corect, va avea efect rapid asupa plantei si o va trata cu succes.

De retinut: Dithane nu este compatibil cu substante alcaline: zeama bordeleza sau calciul. In schimb, se poate aplica cu succesc alaturi de oric alt fungicid si insecticid. Asigura ca folosesti doza corecta in functie de tipul si marimea culturii.

Unde gasesc fungicid dithane?

Crop Market iti pune la dispozitie cele mai bune tratamente pentru combaterea diverselor boli ale plantei. Iata cateva tipuri de funicid Dithane pe cale le poti achizitiona din magazinul online Crop Market

Fungicid Dithane M45

Este un fungicid de contact, cu spectru deosebit de larg de actiune. Este cel mai folosit fungicid pe plan mondial, omologat pentru combaterea a mai mult de 400 de boli in peste 70 de culturi.

Nu este afectat de temperatura, iar actiunea sa dureaza trei saptamani

Dupa aplicare, patrunde rapid in plante si nu este spalat de ploi sau apa de irigare

Necesita o perioada foarte scurta de pauza de la aplicare pana la recolta

Fungicid Dithane Neotec 75wg

Combaterea optima a bolilor se realizeaza cand se aplica in cadrul unui program preventiv de tratament. Este compatibil cu majoritatea produselor folosite in agricultura.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (9 voturi, medie: 4,11 din 5)
Încarc...

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS