Erbicidare porumb – sfaturi utile pentru alegeri potrivite
0

Ca in cazul oricarei culturi, si cele de porumb necesita lucrari de intretinere si tratamente corespunzatoare. Plantele daunatoare reprezinta un factor de risc major pentru productivitatea culturilor. Cu toate ca exista o multime de produse eficiente pentru distrugerea buruienilor, trebuie sa stii ca exista cativa factori care pot influenta decizia finala in ceea ce priveste achizitionarea de erbicide porumb.

Mai departe, in acest articol, vei descoperi care sunt criteriile dupa care sa te ghidezi pentru a alege cel mai bun erbicid pentru cultura ta.

Ce alegi – erbicide selective sau totale

Inainte de a alege tipul de erbicid pentru cultura ta de porumb, trebuie sa cunosti diferentele dintre erbicide selective si cele totale.

Erbicidele selective actioneaza eficient doar asupra anumitor tipuri de buruieni, fara sa dauneze plantelor de cultura. Drept urmare, acestea pot fi aplicate si pe suprafetele deja cultivate.

Erbicidele totale sunt destinate suprafetelor necultivate, acestea avand capacitatea de a elimina toate plantele existente. In concluzie, este total gresit sa aplici astfel de erbicide pe un teren deja cultivat cu porumb.

Erbicidare porumb in functie de perioada 

Erbicidele se impart in doua categorii, in functie de perioada de aplicare: preemergente si postemergente. Pentru a face cea mai buna alegere pentru cultura ta, trebuie sa cunosti caracteristicile specifice fiecarui tip.

Erbicidele preemergente trebuie aplicate pana la rasarire si au rol de prevenire impotriva plantelor daunatoare. Din momentul in care substantele erbicidului au ajuns pe sol si patrund in el, acestea dezvolta o pelicula care dauneaza considerabil buruienilor. Mai departe, erbicidele isi demonstreaza efectul prin impiedicarea cresterii buruienilor.

Erbicidele postemergente trebuie aplicate in vegetatie. Unul dintre principalele avantaje ale acestora este reprezentat de posibilitatea depistarii tipului de buruieni ce isi fac aparitia in cultura de porumb. In felul acesta, poti identifica erbicidul eficient pentru plantele daunatoare existente.

Raporteaza-te la tipul solului

Unul dintre cele mai importante criterii dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand esti in cautare de erbicid pentru porumb este tipul solului. Continutul de materie organica din sol este esential, deoarece acesta gestioneaza absorbtia si retinerea substantelor in pamant. Erbicidele sunt diferite in functie de capacitatea de solubilitate. Drept urmare, acelasi tip de erbicid isi poate dovedi cu succes eficacitatea pe un anumit tip de sol si poate da gres pe un alt sol.

Clima – un factor important in procesul de erbicidare porumb

In cazul in care precipitatiile isi fac aparitia dupa tratamentul cu erbicid postemergent, rezultatele s-ar putea sa nu mai fie atat de satisfacatoare. Asa ca, erbicidele variaza in functie de perioada necesara fara precipitatii dupa aplicare. Inainte de a incepe procesul de erbicidare porumb, asigura-te ca esti la curent cu toate specificatiile erbicidelor.

Exista atat de multe erbicide pentru porumb incat s-ar putea ca alegerea sa ti se para extrem de dificila. Ca sa poti lua cea mai buna decizie pentru cultura ta, este esential sa iei in calcul toate criteriile mentionate in acest articol. Documenteaza-te in privinta tipului de erbicid pe care urmeaza sa-l aplici si fii sigur ca nevoile culturii tale de porumb vor fi indeplinite!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS