Dezvolta o gradina de legume de iulie sanatoasa si puternica in 3 pasi simpli!
0

In luna iulie, gradina de legume intra in plinul sezonului de crestere. Aceasta perioada este esentiala pentru sanatatea si puterea plantelor tale, iar ingrijirea adecvata acum poate duce la o recolta bogata la sfarsitul verii si toamna. Iata trei pasi importanti pe care ii poti urma pentru a-ti asigura ca gradina ta de legume este sanatoasa si puternica.

 

Luna iulie este destinate semanarii si plantarii mai multor legume bogate in nutrienti. Astfel, in prima jumatate a lunii se planteaza: varza de vara, varza rosie, varza de Bruxelles si cea creata, castravetii, porumbul dulce, gulia, andivele, fasolea verde, broccoli, ardeii, vinetele, conopida,  si mararul. Dupa data de 20 iulie se pot planta: varza de toamna, cartofii de toamna si sfecla rosie, inafara de legumele deja mentionate mai sus.

 

Irigatii gradina: asigura un sistem de udare eficient!

 

Primul si cel mai important pas este asigurarea unui program adecvat de udare pentru legumele tale. In timpul lunilor de vara, legumele au nevoie de o cantitate constanta de apa pentru a se dezvolta si a produce.

In general, majoritatea legumelor prefera solul umed, dar nu inecat. Asta inseamna ca va trebui sa le uzi destul de frecvent, probabil o data pe zi, in special in zilele foarte calduroase. Desigur, acest lucru va depinde de tipul de legume pe care le cresti, de solul in care le ai plantate si de conditiile meteorologice locale. O idee buna este sa uzi gradina dimineata devreme, inainte de rasaritul soarelui. Acest lucru permite apei sa se infiltreze in sol inainte de a se evapora in caldura zilei. De asemenea, asigura-te ca uzi la radacina plantelor, nu pe frunze, pentru a evita dezvoltarea bolilor fungice.

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(0)
250.00lei

Ingrasamant complex pentru legume

 

Al doilea pas este hranirea corespunzatoare a plantelor. Fertilizarea este cruciala in luna iulie, deoarece acesta este momentul in care plantele tale vor consuma o cantitate mare de nutrienti pentru a produce fructe. De asemenea, daca observi semne de deficienta de nutrienti, cum ar fi frunze galbene sau crestere slaba, este posibil sa fie necesar un fertilizant suplimentar. In acest caz, un test de sol poate fi util pentru a determina ce nutrienti lipsesc.

 

Prevenirea si tratarea bolilor si daunatorilor

 

Ultimul pas, dar nu cel din urma, este prevenirea si tratarea bolilor si daunatorilor. In luna iulie, multe boli si daunatori pot ataca gradina de legume, iar identificarea si tratarea timpurie a acestor probleme poate fi cruciala pentru mentinerea sanatatii plantelor. Examineaza regulat plantele pentru semne de boli sau daunatori, cum ar fi pete pe frunze, fructe deteriorate sau insecte daunatoare. Daca descoperi o problema, identifica ce o cauzeaza si aplica tratamentul adecvat cat mai repede posibil. Unele strategii de prevenire pot include rotirea culturilor, utilizarea de plante companion pentru a respinge daunatorii si pastrarea gradinii curate de resturile de plante bolnave.

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(5)
60.00lei2,900.00lei

 

In concluzie, obtinerea unei gradini de legume sanatoase si puternice in luna iulie nu este o sarcina usoara, dar prin urmarea acestor trei pasi – udare adecvata, hranire corespunzatoare si prevenirea bolilor si daunatorilor – poti creste sansele de a avea o recolta bogata in acest sezon.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS