De ce este important sa folosesti fertilizator pentru plante?
0

Fie ca esti agricultor sau o persoana pasionata de ingrijirea plantelor, trebuie sa stii ca un factor important este cel legat de fertilizanti. Citeste mai departe pentru a afla de ce trebuie sa utilizezi un fertilizator pentru plantele din gradina sau locuinta ta.

Rolul fertilizantilor in cultura ta

In primul rand, plantele nu sunt capabile sa absorba toti nutrientii de care au nevoie, solul fiind, de cele mai multe ori, singura lor sursa. De exemplu, daca vorbim despre o concentratie mai mare de potasiu, aceste se regaseste de multe ori, undeva in adanimea pamantului. Acest aspect inseamna ca radacinile plantelor nu vor fi suficient de lungi, astfel incat sa extraga aceasta sursa, pentru a se dezvolta armonios.

De asemenea, gandeste-te la faptul ca magneziul, potasiul sau calciul sunt cateva din substantele care nu ar trebui sa lipseasca din solul pe care l-ai pregatit pentru semanare. De multe ori, solul poate avea carente in astfel de nutrienti, fapt pentru care, nu va putea asigura cresterea sanatoasa a plantelor tale. Totodata, cantitatea de substante nutritive este un alt factor de care trebuie sa tii cont, altfel, in caz contrar, plantele nu vor avea cantitatea de hrana adecvata, lucru care ii va afecta cresterea.

Rezistenta sporita a planetelor

Un alt motiv pentru care trebuie sa apelezi la fertilizator este rezistenta pe care le-o confera tulpinilor plantelor tale. Putem vorbi despre potasiu, inca o data, pentru ca are o contributie importanta. Acesta va permite inclusiv ca planta sa retina mai multa apa și in perioadele in care clima nu este prielnica pentru acestea si sa devina mai rezistenta la conditiile de seceta.

Rezisteta plantelor tale trebuie sa reprezinte un obiectiv important, pentru a avea in timpul recoltei, o cantitate cat mai mare de produse. La fel si calitatea este un alt indicator important pentru orice fel de planta ai insamnata in pamant.

Calitatea mai ridicata a fructelor si legumelor

Cu siguranta ca iti doresti ca ceea ce vei cultiva sa aiba si o calitate mai buna. Aceasta este caracteristica plantelor atent ingrijite și care cresc intr-un mediu cu toti nutrientii de care au nevoie. In acest sens, poti gasi fertilizatori potriviti pentru toate tipurile de soluri și care asigura toate elementele nutritive necesare. Poti apela la un Fertilizator Microfert, care poate fi o alegere buna in acest sens, fiind compatibil cu multe tipuri de culturi.

De asemenea, gandeste-te ca un aport suficient de elemente necesare pentru plantele, legumele sau fructele tale, inseamna si faptul ca poti oferi toate aceste beneficii persoanelor care le consuma, inclusiv familia ta.

Un factor diferentiator pentru persoanelor care vand in mod activ din recoltele lor, poate fi calitatea conferita de folosirea unor fertilizanti de o calitate buna. Recolta, indiferent de dimensiuni, va avea un raport mult mai ridicat de beneficii, in urma folosirii acestora.

Achizitionarea de fertilizanti trebuie realizata dupa o documentare activa despre impactul acestora asupra recoltelor tale. Acesti factori aduc multiple beneficii asupra dezvoltarii plantelor pe care le-ai cultivat.

 

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS