Curiozitati despre vita de vie pe care nu le-ai descoperit pana acum
0
curiozitati despre vita de vie - Curiozitati despre vita de vie pe care nu le-ai descoperit pana acum

Cand degusti un vin bun, probabil nu te gandesti la conditiile in care au crescut si s-au dezvoltat strugurii. Iata doua lucruri interesante si nestiute despre vita de vie, care te vor pune pe ganduri!

  1. Prima vie dateaza de acum 7000 de ani

Majoritatea iubitorilor de vin probabil stiu ca vinul este una dintre cele mai vechi bauturi cunoscute. Dar oare cand a aparut prima vita de vie?

Dincolo de prezenta vinului si a vitei de vie in viata civilizatiilor arhaice, precum cea egipteana, greaca sau romana, cele mai vechi dovezi despre vita de vie dateaza de acum 7000 de ani. Ele au fost descoperite in Caucaz.

Este vorba despre ceea ce avea sa devina prima vie cultivata de om. In plus, se presupune ca originea vinului provine din sucul de struguri lasat intr-o fantana de mica adâncime. Cei care l-au descoperit au observat ca a fermentat.

  1. Tufele de trandafiri plantate langa vita de vie pot anticipa aparitia bolilor

Un lucru interesant despre vita de vie, care atrage de obicei atentia, este prezenta tufelor de trandafiri langa ea. Cu toate ca acesta lucru te poate surprinde, exista un motiv bine intemeiat pentru care oamenii aleg sa le planteze langa vie. Tufele de trandafiri pot anticipa aparitia bolilor periculoase la vita de vie.

Aceasta planta este foarte sensibila la boli. Una dintre bolile cele mai periculoase este fainarea. Ea este produsa de ciuperca Uncinula necator, care provoaca cicluri de infectii, din primavara pana in toamna, pe toate organele verzi ale plantei.

Este o ciuperca foarte daunatoare si greu de stopat daca nu este observata la timp. Si acesta este rolul tufelor de trandafiri, de a avertiza asupra prezentei acestei ciuperci, deoarece apare mai repede la ele decat la ​​vita de vie. Astfel, descoperita la timp si aplicate tratamentele corespunzatoare se poate preveni raspandirea ei in cele din urma.

Asadar, acum ca ai aflat doua lucruri interesante despre vita de vie, ce parere ai despre ele? Tu ce stii despre ea?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS