Seminte de legume: cum le alegi pe cele mai bune?
0
Alegerea unor seminte de legume

Secretul unor culturi roditoare, care produc legume sanatoase pe o lunga perioada de timp, sta in alegerea unor seminte de legume calitative. Te poti gandi ca economisesti bani pentru culture de zeci de hectare, achizitionand seminte de legume mai ieftine. Insa, aceasta este o lectie dura, pe care o vei invata pe propria cheltuiala (si pierdere) si pe risipa culturilor.

Cu toate ca sunt mai scumpe, semintele profesionale trec printr-un proces amplu de selectie, fiind alese cele potrivite pentru o anumita zona, in functie de climatul specific, conditiile solului si rezistenta la toate tipurile de daunatori la care sunt supuse.

In functie de ce factori aleg seminte de legume?

Chiar daca este vorba despre fermieri experimentati in agricultura sau simpli gradinari pasionati de aceste hobby, trebuie sa existe un plan in ceea ce priveste recoltele. Astfel, alegerea semintelor potrivite trebuie sa tina cont de factori precum:

  • durata de crestere (vrei recolte care ajug la maturitate rapid? Atunci vei avea nevoie de seminte de salata, varza, rosii sau ierburi aromatice. Daca timpul este de partea ta, poti cultiva cartofi, ardei sau vinete.)
  • tipul solului (umed/uscat)
  • rezistenta la daunatori (atat animali, cat si vegetali)
  • anotimpul de plantare
  • tipul semintelor

Toti factorii enumerate mai sus pot fi considerati de natura “tehnica”.  Pe langa ele, trebuie sa iti stabilesti un obiectiv clar pentru alegerea celor mai bune seminte de legume: cum vei utiliza legumele? La o simpla cercetare a pietei, vei observa ca exista o gama larga de tipuri de seminte pentru acelasi produs. De exemplu, daca vrei sa cultivi castraveti, vei avea nevoie de seminte specifice daca vrei sa obtii legume pentru muraturi sau pentru salate.

De unde poti achizitiona seminte profesionale?

Majoritatea magazinelor agricole dispun de produse calitative cand vine vorba despre seminte pentru culturi. In magazinul Crop Market poti gasi o selectie larga de seminte, de diferite soiuri, pentru toate legumele de care ai nevoie in gradina ta!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS