Cultivare varza chinezeasca – 5 lucruri pe care nu le stiai
0
seminte varza chinezeasca - Cultivare varza chinezeasca - 5 lucruri pe care nu le stiai

Varza chinezeasca este o leguma originara din China care prezinta numeroase proprietati nutritive. Ea ajuta la prevenirea cancerului, imbunatateste functia tiroidiana si este benefica pentru sanatatea inimii si a oaselor.

Desi este usor de cultivat, sunt cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand te decizi sa o cultivi.

Iata 5 lucruri pe care nu le stiai despre cultivarea verzei chinezesti!

Totul incepe cu semintele

Semintele de varza chinezeasca au o germinatie foarte buna, de aproximativ 99%. Ele au nevoie de prasila daca sunt in camp deschis si de un sistem de irigare.

Solul e cheia

Varza chinezeasca se dezvolta favorabil in solul bine drenat si bogat in substante organice.

Aceasta leguma nu raspunde favorabil in contact cu un sol greu sau compact.

Totodata, se recomanda verificarea nivelului de PH al solului. In medie, ph-ul ar trebui sa fie cuprins intre valorile de 6,5 si 7,5.

Cantitatea de apa conteaza

Chiar daca aceasta leguma are nevoie de un sistem de irigare, este indicat sa nu ii asiguram o cantitate de apa exagerata. Folosirea apei din abundenta pentru varza chinezeasca poate provoca degradarea sa. Cea mai recomandata varianta este desfasurarea procesului de udare o data la 3 zile. In perioadele toride, este indicat sa udati aceasta leguma o data la 2 zile, adica o zi da si una nu.

Si soarele este important

Lumina solara este un factor important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi zona pentru cultivarea acestei legume. Ea este o planta iubitoare de lumina. Astfel, in absenta ei, leguma nu se va putea dezvolta favorabil.

Temperatura face diferenta

Temperatura optima pentru cultivarea acestei legume este in medie de 15 grade Celsius. Varza chinezeasca va germina intr-un interval de 10 zile.

Daca temperatura este de 25 grade celsius , atunci varza va germina in aproximativ 6 zile. Cultura de varza chinezeasca nu poate rezista la temperaturi mai scazute de 13 grade celsius.

Asadar, se considera  ca varza chinezeasca este o leguma pretentioasa care presupune un mod de cultivare aparte. Cu toate acestea, maniera de cultivare a legumei respective se incadreaza in metodele standard de plantare si ingrijire.

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS