Cultivare mazare – tot ce trebuie sa stii pentru o productie bogata
0
cultura de mazare - Cultivare mazare - tot ce trebuie sa stii pentru o productie bogata

Mazarea se cultiva foarte usor si nu necesita multa ingrijire. Este bogata in minerale si vitamine si, de asemenea, este foarte gustoasa. In cele ce urmeaza, iti vom spune cum sa o cultivi pentru a obtine o productie bogata.

Care este temperatura potrivita de cultivare a mazarei

Mazarea este hranitoare intrucat contine multe proteine. De altfel, face parte dintre legumele care contin cele mai multe proteine. Ea poate fi cultivata chiar si la temperaturi scazute. Mai exact, de la opt grade Celsius.

Cum se cultiva mazarea

  1. Alege un sol cu textura nisipo-lutoasa.
  2. Fa mai multe santuri inguste, unul langa celalalt. Pastreaza o distanta de cel putin doi centimetri intre ele, astfel incat planta de mazare sa aiba suficient spatiu. Adancimea santurilor ar trebui sa fie de patru pana la cinci centimetri.
  3. Pune semintele de mazare una cate una in santuri.
  4. Asigura-te ca solul nu este prea umed, altfel exista riscul ca semintele sa putrezeasca.

Cultivarea mazarei

Mazarea este o planta cataratoare si de aceea are nevoie de sprijin pentru o productie buna. Foloseste in acest sens bete sau spalieri pentru mazare.

Uda cultura de mazare in mod regulat, dar nu prea mult, deoarece in primele saptamani plantele vor dezvolta prea multe frunze. Mazarea are nevoie de apa din abundenta doar dupa formarea florilor si pastailor. De asemenea, este important sa retii ca nu are nevoie de fertilizare.

Poti opta intre diferite soiuri de mazare, cum ar fi:

  • mazarea de zahar (Oregon Sugar Pod)
  • mazarea de zapada (mangetout)
  • mazarea dulce Zuccola

Aceste trei soiuri difera in principal din punct de vedere al gustului. Diferentele in privinta modului de cultivare sunt minime.

Ce daunatori  iti pot distruge cultura de mazare

Cel mai periculos daunator este mucegaiul praf sau fainarea, o ciuperca care poate infecta planta. Dar chiar si insectele mici, cum ar fi molia pastailor de mazare, pot afecta planta.

Cel mai bine este cultivi mazarea in teren deschis si insorit si sa eviti ingrasamintele cu azot.

Tine cont de sfaturile oferite si vei obtine o productie bogata.

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS