CELE MAI IEFTINE SI EFICIENTIE SOLUTII PENTRU A SCAPA DE BURUIENI
0
Image 6 - CELE MAI IEFTINE SI EFICIENTIE SOLUTII PENTRU A SCAPA DE BURUIENI

Orice pasionat de gradinarit se loveste de problema buruienilor. Alaturi de rosii, castraveti, ghiocei, zambile si alte plante pe care le cultivam cu placere, descoperim in fiecare primavara si buruieni. Eliminarea lor inseamna, de cele mai multe ori, o munca sustinuta si descoperirea celor mai eficiente solutii.

In functie de ceea ce iti doresti, exista mai multe variante prin care poti scapa de neplacutele plante. Cele mai la indemana sunt variantele invatate din batrani, care implica substante gasite adeseori in casa. Astfel, otetul, sarea, bicarbonatul de sodiu sau apa clocotita, pot sa faca minuni.

Evident, mult mai eficiente sunt solutiile pe baza de substante chimice, erbicidele precum Agil sau Adengo dovedindu-se foarte bune impotriva daunatorilor de acest fel.

Totusi, daca vrei sa elimini substantele chimice din gradina ta, poti urma o serie de sfaturi utile. Acestea nu iti garanteaza ca scapi in totalitate de buruieni si nici ca scapi de munca, insa un mare avantaj este ca te poti bucura de plante cat se paote de naturale.

Nu lasa teren nevalorificat 

Daca  vrei sa te bucuri de un spatiu fara buruieni, cultiva fiecare centimetru patrat de teren. Zonele necultivate sunt un adevarat rai pentru buruieni, care cresc si se inmultesc imediat. Incearca sa ingradesti zona cultivata si sa tii departe spatiile fara culturi.

Acopera pamantul cu mulci

Procesul de mulcire presupune acoperirea terenului cu materiale de origine vegetala sau de origine anorganica. Pamantul este mentinut umed iar buruienile sunt impiedicate sa creasca. Multiul poate sa fie compus dintr-un amestec de paie si un talas, sau din frunze uscate.

Verifica gradina ori de cate ori ai ocazia

Daca vrei o gradina naturala si sanatoasa, este bine sa o verifici frecvent si sa indepartezi mereu buruienile care apar. Este bine sa te asiguri ca marginea exterioara a gradinii nu este neingrijita. In felul acesta sansele de a se dezvolta buruienile sunt destul de mici.

De asemenea, zonele unde nu este cultivat nimic pot fi batatorite.

Daca nu te intereseaza atat de mult ideea de a avea absolut totul 100% natural, cauta solutii cat mai naturale si cumpara-le din magazine de incredere. Vei gasi o multime de erbicide foarte eficiente, gandite in asa fel incat sa protejeze plantele.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS