Cele mai eficiente tratamente pentru pomi iarna
0
Cele mai eficiente tratamente pentru pomi iarna - Cele mai eficiente tratamente pentru pomi iarna

Pentru pomicultori, reducerea pierderilor in plantatiile pomicole reprezinta o prioritate continua. Atacurile bolilor si a daunatorilor pot aduce daune semnificative, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. In aceasta lupta, combaterea chimica se dovedeste a fi una dintre cele mai eficiente metode, dar pentru a obtine rezultate optime, este necesara o abordare integrata, care sa includa atat tratamente fitosanitare eficiente, cat si masuri agrotehnice preventive.

Combaterea bolilor si daunatorilor in pomicultura: O privire mai detaliata

Ciuruirea si Basicarea Frunzelor: Aceste boli pot afecta semnificativ calitatea fructelor si rezistenta copacilor. Tratamentele fungicide, cum ar fi ALCUPRAL 50 PU sau CHAMP 77 WG, aplicate in perioada de iarna, sunt esentiale pentru distrugerea agentilor patogeni si reducerea riscului de infectare.

Monilioza (Monilinia spp.) si Rapanul (Venturia spp.): Aceste boli pot provoca daune semnificative fructelor si frunzelor. Utilizarea fungicidelor precum FUNGURAN OH 50 WP si ZEAMA BORDELEZA in cadrul unui program bine planificat de tratamente contribuie la controlul eficient al acestor boli.

Daunatori precum Acarianul Rosu al pomilor si Paduche Țestos: Combaterea acestor daunatori necesita o abordare integrata, combinand tratamentele cu insecticide, cum ar fi MOSPILAN 20 SG si OVIPRON TOP, cu masuri de carantina si masuri biologice.

Masuri de preventie si combatere eficienta:

Masuri Agrotehnice: Lucrarile de intretinere, taierile adecvate si curatarea regulata a livezilor sunt esentiale.

Carantina si masuri biologice: Controlul zonelor infectate si utilizarea pradatorilor naturali sunt componente cheie ale strategiilor biologice. Crop Market furnizeaza informatii si produse pentru sustinerea acestor practici.

Planificarea Tratamentelor:

Tratamentele in perioada de iarna sunt extrem de eficiente datorita conditiilor favorabile de aplicare si a perioadei de repaus vegetativ. Crop Market pune la dispozitie produse fitosanitare de inalta calitate pentru realizarea celor mai eficiente tratamente.

Noiembrie – Decembrie: Aplicarea unui fungicid pe baza de cupru, cum ar fi ALCUPRAL 50 PU, pentru facilitarea caderii frunzelor si cicatrizarea ranilor, urmat de tratament cu ulei horticol si insecticid precum MOSPILAN 20 SG si OVIPRON TOP.

Februarie – Martie: Repetarea tratamentelor inainte de „umflarea mugurilor” pentru distrugerea formelor de rezistenta ale bolilor si a larvelor care ierneaza. Mentinerea constantei in dozaj si intervalul dintre tratamente este cruciala.

Produse Recomandate de la Crop Market:

Fungicide pe baza de cupru: CHAMP 77 WG, FUNGURAN OH 50 WP.

Insecticide si uleiuri: ESTIUOIL, OLEOMIN® 80 EW, TOIL.

Modalitati de tratament in pomicultura in sezonul de iarna:

  1. Un protocol eficient începe cu Alcupral 50 PU, un fungicid aplicat în doză de 30-40 g/10 litri de apă. La intervale de 10-15 zile, se recomandă tratamentul cu Ovipron Top, un amestec de ulei de parafină (800g/l), la doza de 250 ml/10 l apă, împreună cu Mospilan 20 SG, un insecticid utilizat în doză de 3 g/10 l apă.

Crop Market nu este doar furnizor de produse, ci si un partener de incredere pentru pomicultori. Oferind informatii actualizate, consultanta personalizata si produse de inalta calitate, Crop Market contribuie la cresterea eficientei in gestionarea bolilor si daunatorilor in pomicultura.

Prin implementarea acestor practici si utilizarea produselor recomandate, pomicultorii isi pot mentine livezile sanatoase, minimizand pierderile si asigurand o productie constanta si de calitate.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS