Care sunt cele mai tolerante legume la seceta?
0

Seceta reprezinta fenomenul climatologic care determina uscarea culturilor de legume. Aceasta scade nivelul de umiditate de la nivelul solului si provoaca modificari asupra structurii, aspectului si gustului. Legumele au nevoie de un anumit tip de sol si de un sistem de irigare bine pus la punct pentru a se dezvolta echilibrat. Pe timp de seceta, lipsa apei, a soiurilor rezistente in fata conditiilor climatice extreme si pamantul uscat sunt factori care duc la compromiterea integrala a legumelor. Daca iti doresti sa infiintezi o cultura, poti opta pentru soiuri care isi pastreaza prospetimea in ciuda conditiilor climatice.

De ce anumite legume rezista mai bine la seceta?

Exista anumite legume cu un nivel mai ridicat de toleranta la seceta. De obicei, semintele de legume, cu maturare rapida, rezista eficient in fata fenomenului. Datorita faptului ca intervalul de dezvoltare se reduce semnificativ, acestea nu vor fi afectate de conditiile climatice extreme. Pe de alta parte, exista legume care absorb mai eficient apa de la nivelul solului si isi creeaza rezerve. Cu ajutorul acestei capacitati, ele pot sa reziste in fata temperaturilor ridicate. Pentru a sustine acest proces, este important sa asiguri culturii tale necesarul de apa printr-un sistem de irigare bine pus la punct. Chiar daca aceste legume pot sa faca fata temperaturilor ridicate, nu inseamna ca isi vor pastra intacta prospetimea si calitatea in lipsa cantitatilor optime de apa.

Care sunt legumele tolerante la seceta?

Majoritatea legumelor tolerante la seceta sunt cele cu o densitate mai mare, precum porumbul, cartoful dulce, vanata si sparanghelul. Cu toate acestea, exista si cateva soiuri, cu o structura mai subtire, care se adapteaza eficient in fata conditiilor climatice extreme. In aceasta categorie se incadreaza ardeiul, fasolea, castravetii armeni si mazarea cu ochi negri. Legumele mentionate reusesc sa absoarba eficient cantitatile de apa si isi creeaza rezerve pentru perioadele secetoase. In plus, ating stadiul de maturitate mult mai repede comparativ cu alte soiuri. Datorita capacitatii lor de absorbtie si al intervalului de dezvoltare,  reusesc sa treaca printr-o perioada secetoasa fara sa sufere degradari la nivel de structura, aspect sau gust.  Daca iti doresti sa infiintezi o cultura de legume, este necesar sa te adaptezi la situatiile de risc. Pe timp de vara, seceta poate sa compromita majoritatea soiurilor, iar procedurile de reconditionare sunt dificile si necesita timp, bani si efort. Daca iti doresti sa eviti aceasta situatie, atunci ai nevoie sa alegi legume care se pot adapta eficient conditiilor climatice extreme.

Asadar, exista anumite soiuri tolerante la seceta. Datorita capacitatii lor de absorbtie si maturizarii rapide, acestea pot sa treaca prin perioada secetoasa fara sa sufere modificari nedorite la nivel de structura, aspect sau gust. Din acest motiv, poti opta pentru soiuri tolerante la seceta, astfel incat sa infiintezi o cultura de legume prospera pe timp de vara.

 

 

 

 

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS