Au aparut daunatorii? Iata cum sa alegi un pesticid eficient pentru cultura ta!
0
pesticide - Au aparut daunatorii? Iata cum sa alegi un pesticid eficient pentru cultura ta!

Prosperitatea unei culturi poate fi afectata semnificativ de prezenta daunatorilor in cadrul sau. Odata cu cresterea temperaturilor, isi fac simtita prezenta acarienii, melcii sau viermii. Acestia sunt cei mai frecventi daunatori care pot sa compromita o cultura de legume. Din cauza faptului ca activitatea lor produce deteriorari  semnificative ale structurii legumelor, trebuie inlaturati cu ajutorul unui pesticid potrivit pentru ei. Aceste produse actioneaza eficient impotriva daunatorilor prin agentii chimici din care este realizata compozitia. Cu toate acestea, folosirea pesticidului nepotrivit pentru insectele care au patruns in cultura ta, nu va reusi sa ii indeparteze. Din acest motiv, este important sa alegi un produs adaptat la problema ta. Citeste in continuare si vei afla cum sa alegi un pesticid eficient pentru tipul de daunatori din cultura de legume.

Acaricide- ce sunt acarienii si cum sa ii combati?

Acarienii sunt daunatori care rezistenta la temperaturile scazute din timpul iernii. Odata cu ridicarea valorilor termice, acestia incep sa compromita culturile de legume. De obicei, isi fac simtita prezenta inca din primavara, insa punctul culminant al activitatii lor se desfasoara pe timpul verii. Din acest motiv, ei sunt identificati destul de tarziu.  Acestia degradeaza structura frunzelor legumei si au potentialul de a compromite o cultura intrega. Daca te confrunti cu aceasta problema, cel mai indicat este sa optezi pentru un acaricid. Acaricidele sunt produse chimice care actioneaza eficient impotriva acestor daunatori.

Moluscocidele- ce sunt melcii si cum sa ii combati?

Melcii  sunt daunatori care isi fac aparitia pe timp de primvara si deterioreaza o cultura pana la sfarisitul toamnei. Din cauza rezistentei lor si al potentialul de inmultire, acestia fac ravagii in culturile fermierilor. De obicei, melcii ataca atat frunzele legumelor, cat si ale pomilor fructiferi. In lipsa acestei componente, nu se poate realiza eficient procesul de fotosinteza, iar cultura nu se va dezvolta armonios. Din acest motiv, trebui sa folosesti moluscocide. Acestea sunt produse din categoria pesticidelor si datorita compusilor chimici, pot sa combata acest daunator. Odata ce melcul ia contact cu produsul, acesta ii sitmuleaza excesiv productia de mucus pana il deshidrateaza. Daca te confrunti cu aceasta problema in cultura ta, atunci cel mai indicat este sa folosesti un moluscocid.

Nematocide- ce sunt nematozii si cum sa ii combati?

Nematozii sunt daunatori de dimensiuni reduse sub forma de viermi care pot sa compromita o cultura de legume. Acestia actioneaza asupra tuturor componentelor vegetative: seminte, lastari, tulpini si radacini. Nematozii incetinesc semnificativ dezvoltarea culturilor de legume pana in punctul in care au compromis-o integral. Daca identifici urmatoarele simptome in cultura ta: inmugurire intarziata, crestere incetinita, slaba dezvoltare a radacinilor sau prezenta galelor pe radacini, atunci poti opta pentru un nematocid. Acest produs actioneaza eficient, astfel incat sa combata parazitii care infecteaza legumele din cultura ta.

Asadar, odata cu ridicarea valorilor termice, exista numerosi daunatori care pot sa patrunda in cultura ta. Daca observi ca recolta a inceput sa se degradeze, atunci trebuie sa intervii urgent cu pesticidul potrivit.

 

 

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS