Au aparut buruienile? Iata cum sa le combati cu ajutorul unui erbicid
0
Combatere buruieni - Au aparut buruienile? Iata cum sa le combati cu ajutorul unui erbicid

Una din problemele recurente in activitatea unui agricultor este aparitia buruienilor, deoarece au puterea de a compromite fiecare cultura. Deprecierea conditiilor de viata, distrugerea regimului termic al solului si predispozitia catre mucegai sunt doar cateva efecte nocive ale aparitiei lor. Daca constati ca pe suprafata culturii tale au inceput sa apara aceste plante, atunci ai nevoie sa le combati cu un erbicid eficient. Cu toate acestea, este important sa realizezi procesul de aplicare cu foarte multa atentie, deoarece folosirea gresita a erbicidului poate sa aiba o serie de rezultate neasteptate.

Cum sa aplici erbicidul pentru cultura de porumb?

Daca buruienile s-au instalat in cultura ta de porumb, atunci ai nevoie sa tii cont de faptul ca exista o competitie intre cele doua pentru nivelul de lumina, apa si nutrienti. Erbicidele pentru culturile de porumb  se pot utiliza atat in etapele de premergenta, cat si in cele de postmergenta daca tii cont de anumite . Cu alte cuvinte, daca iti doresti sa ai o abordare preventiva in privinta aparitiei buruineilor, atunci poti aplica acest produs, dar numai in conditii optime de umiditate. In schimb, etapa de postmergenta se refera la momentul in care buruiana s-a instalat in cultura ta si esti nevoit sa folosesti un erbicid de porumb pentru a o combate. In acest context, este important sa faci o distinctie intre produsele cu actiune foliara, la nivelul solului si combinata.

Cum sa aplici erbicidul pentru cultura de grau?

Pentru a combate aparitia buruienilor in cultura de grau, trebuie sa actionezi inca din etapa de premergenta. Cu alte cuvinte, este indicat sa aplici un erbicid  pe suprafata culturii de grau inainte sa apara aceasta planta daunatoare. Temperatura este un factor-cheie in acest proces, deoarece procesul de aplicare se realizeaza la valori cuprinse intre 5 si 25 de grade celsius. In continuare, vei avea nevoie de un aparat special de distribuire al erbicidului. Acesta se va umple cu apa si cu substanta menita sa rezolve problema buruienilor. In final, erbicidul pentru cultura de grau se va distribui pe intreaga suprafata afectata. Daca ai pus in aplicare corect acesti pasi, atunci buruienile ar trebui sa se ofileasca si nu vor mai reprezenta un factor daunator.

Cum sa aplici erbicidul pentru cultura de cartofi?

Modul de distrbuire al erbicidului pe suprafata culturii de cartofi este unul simplu. Cu alte cuvinte, este suficient sa pulverizezi lichidul pentru a combate buruienile. Cu toate acestea, exista cateva conditii pe care trebuie sa le respecti atunci cand lucrezi cu erbicidul de grau. In primul rand, nu este recomandat sa il distribui la temperatura de peste 25 de grade celsius. In acelasi timp, evita sa faci asta in lumina directa a soarelui, deoarece aceasta  greseala iti poate compromite cultura de grau.

Asadar, este foarte important sa acorzi atentie sporita procesului de distribuire al erbicidului de legume. In caz contrar, efectuarea sa in conditii neprielnice sau intr-o maniera gresita poate sa compromita intreaga ta cultura.

 

 

 

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS