Ai in plan sa infiintezi o afacere in agricultura? Iata ce pasi trebuie sa urmezi!
0
afacere agricultura - Ai in plan sa infiintezi o afacere in agricultura? Iata ce pasi trebuie sa urmezi!

Daca te-ai decis sa incepi o afacere in agricultura, trebuie sa stii ca acest domeniu este extrem de profitabil, insa, cu toate acestea, implica si multiple riscuri. Dupa ce ai stabilit ca esti sigur sa mergi pe acest drum, trebuie sa iei in calcul cele mai importante detalii: incepand de la terenul pe care iti vei infiinta culturile agricole si pana la resursele consumate pana in momentul acoperirii investitiei.

In cazul in care ai crezut ca o salopeta, o palarie si un tractor sunt suficiente pentru a da startul unui astfel de business, te-ai inselat. Vei afla in continuare care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!

Realizeaza planul de lucru pentru afacerea ta in agricultura

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand iti doresti sa devii un agricultor de succes este sa creezi un plan de business, bine structurat din punct de vedere strategic si operational. Principalele intrebari la care trebuie sa raspunda planul de lucru sunt: ce doresti sa faci mai precis, care sunt obiectivele, ce strategie financiara adopti, ce oportunitati, dar si ce riscuri poti intampina pe parcurs. Evident, nu trebuie sa te opresti aici. Mai exista o multime de intrebari la care trebuie sa raspunzi inainte de a trece la treaba.

Stabileste costurile aproximative

Stabilirea costurilor aproximative inca de inceput este foarte importanta. In fiecare an, agricultura necesita investitii considerabile pentru ca productia sa fie pe masura asteptarilor tale. Preturile pentru terenul ales, echipamentele necesare pentru intretinere presupun costuri pe care trebuie sa le ai in vedere.

Ai grija ca investitiile sa nu depaseasca posibilitatile tale

Analizarea situatiei financiare reprezinta una dintre cele mai importante etape. Sectorul agricol presupune investitii anuale, asta daca iti doresti sa te bucuri de productivitate continua. Anumite costuri sunt bine identificate de la inceput, dar altele vor aparea pe parcurs. Printre cheltuielile care te pot lua prin surprindere se numara semintele si ingrasamintele, combustibilul necesar echipamentelor, pesticidele sau facturile la utilitati. Drept urmare, este esential sa te raportezi intotdeauna la aceste costuri pentru a inainta.

Obtine sfaturi importante de la agricultorii experimentati

In cazul in care afacerea in agricultura nu este o mostenire de familie, cele mai bune sfaturi pot fi obtinute de la agricultorii experimentati. Daca nu ai mai luat contact pana acum cu sectorul agricol, este esential sa te informezi de la persoanele care au cunostinte in acest domeniu.

Cerceteaza piata inainte de a infiinta o afacere in agricultura

Cercetarea pietei este un pas indispensabil infiintarii unei astfel de afaceri. Trebuie sa stii inca de la inceput care este profilul consumatorului tau, care va fi locul in care iti vei vinde produsele, dar si cum vei face asta. Atentie, insa! Nu trebuie sa uiti nici de cei care iti sunt competitori. Cu cat cunosti mai multe informatii despre consumatori, despre canalele de vanzare si despre competitie, cu atat sansele ca afacerea ta in agricultura sa fie un real succes cresc.

Dupa ce ai pus la punct fiecare detaliu al viitoarei afaceri, poti trece la treaba! In magazinul nostru online gasesti o gama variata de seminte de calitate superioara, la preturi accesibile, dar si alte produse necesare.

Mult spor si succes!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS