5 pasi importanti de urmat in luna iunie pentru ingrijirea pomilor fructiferi
0
5 pasi importanti de urmat in luna iunie pentru ingrijirea pomilor fructiferi - 5 pasi importanti de urmat in luna iunie pentru ingrijirea pomilor fructiferi

Ingrijirea pomilor fructiferi este un proces ce necesita atentie si dedicare pe tot parcursul anului. Desi fiecare luna are particularitatile sale, iunie este o luna cruciala pentru sanatatea si productivitatea acestor plante. In primul rand, este esential sa mentionam faptul ca iunie este luna in care majoritatea pomilor fructiferi incep sa dea roade, iar pentru a avea o recolta abundenta, este necesar sa fie ingrijiti corespunzator. Sa analizam, asadar, cateva dintre cele mai importante aspecte legate de ingrijirea pomilor fructiferi in luna iunie.

 

Irigarea pomilor fructiferi

 

In aceasta luna, temperaturile incep sa creasca, iar ploile devin din ce in ce mai rare. Irigarea devine astfel un aspect crucial in ingrijirea pomilor. Fiecare tip de pom are nevoie de o anumita cantitate de apa, insa in general, este bine sa udam pomii o data la fiecare 7-10 zile, daca nu ploua. Un sfat util este sa udam pomii seara, dupa ce soarele a apus, pentru a evita evaporarea apei inainte ca radacinile sa o absoarba.

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(0)
250.00lei

 

Cum fertilizam pomii

 

Fertilizarea este un alt aspect esential in luna iunie. Majoritatea pomilor fructiferi au nevoie de o cantitate suplimentara de nutrienti in aceasta perioada, pentru a sustine cresterea fructelor. Un fertilizant bogat in fosfor si potasiu este ideal, deoarece aceste elemente contribuie la dezvoltarea si maturarea fructelor.

 

Taierea pomilor fructiferi, un beneficiu

 

Taierea pomilor fructiferi in iunie poate fi necesara pentru a elimina lastarii inutili sau ramurile bolnave. Aceasta operatiune ajuta la directionarea energiei pomului spre dezvoltarea fructelor si a ramurilor sanatoase. Totusi, este important sa evitam taierea excesiva, care poate slabi pomul si reduce productivitatea acestuia.

 

Protectia impotriva daunatorilor si bolilor

 

In aceasta perioada a anului, pomii fructiferi sunt deosebit de vulnerabili la atacul diferitilor daunatori, cum ar fi afidele, gandacii sau larvele. Este esential sa inspectam pomii regulat, iar la primul semn de infestare, sa intervenim cu solutii pesticide. Pe langa daunatori, pomii fructiferi pot fi afectati si de diverse boli, cum ar fi fainarea sau rapanul. In functie de tipul de pom si de specificul zonei in care ne aflam, este important sa ne informam despre bolile care pot afecta pomii si sa luam masuri preventive sau curative, dupa caz.

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(5)
10.00lei

Daca simptomele de infestare apar constant, este importanta stropirea periodica, o data la 10-14 zile. In privinta fertilizarii cu azot, cantitatea de solutie ideala este de 150g/10 l de apa pentru pomii tineri si de pana la 30 de litri de apa la cei maturizati.

 

Recoltarea la pomii fructiferi

 

In functie de tipul de pom, iunie poate fi si luna recoltarii. Este important sa recoltam fructele la maturitate, pentru a ne bucura de gustul si nutrientii acestora la maximum. Dupa recoltare, este esential sa curatam zona de resturile vegetale, pentru a preveni aparitia bolilor si a daunatorilor.

In concluzie, ingrijirea pomilor fructiferi in luna iunie implica o serie de operatiuni esentiale pentru sanatatea si productivitatea acestora: irigare, fertilizare, taiere, protectie impotriva daunatorilor si a bolilor, recoltare si curatenie. Prin efectuarea acestor operatiuni cu atentie si regularitate, ne putem asigura ca vom avea o recolta abundenta si ca pomii nostri fructiferi vor ramane sanatosi si vigurosi pe tot parcursul anului.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS