5 greseli care impiedica germinarea semintelor
0
5 greseli care impiedica germinarea semintelor - 5 greseli care impiedica germinarea semintelor

Exista anumiti agricultori care prefera sa foloseasca seminte de legume complet naturale. Din pacate, tipul de seminte  este un factor de influenta masiv in procesul de germinatie. Din acest motiv, este indicat sa folosesti seminte de legume profesionale in acest proces.

Iata 5 greseli care impiedica germinarea semintelor!

Cantitatea de apa face diferenta

Atat excesul cat si cantitatea de apa deficitara pot influenta negativ procesul de germinatie al semintelor. Atunci cand semintele nu beneficiaza de nivelul minim de umidititate, ele nu se pot dezvolta suficient  incat sa rasara. Gradul de umiditatea excesiv poate rezulta in putrezirea semintelor.  Totodata, excesul de apa poate provoca aparitia sciaridelor. Aceste sciaride contin niste larve care pot provoca daune semnificative.

Oxigenul este esenta vietii

Pentru a obtine rezultatele asteptate  este necesara aerisirea regulata a serelor deoarece oxigenul insuficient poate impiedica procesul de germinatie al semintelor.

Seminte sanatoase, intr-un sol sanatos

Un alt factor care poate influenta in mod negativ procesul de germinatie al semintelor poate fi reprezentat de tipul de sol. Solul prea uscat impiedica acest proces. Exista posibilitatea sa fie necesara fertilizarea solului sau drenarea sa, deoarece legumele au nevoie de un tip de sol diferit. Aproape fiecare cultura are nevoie de un tip de sol ingrijt corespunzator in functie de nevoile potentialelor legume.

 Locul potrivit la momentul potrivit

Tipul de sol este extrem de important pentru o cultura sanatoasa. In acelasi timp, este esential sa tii cont de momentul cultivarii. Exista anumite legume care se cultiva numai toamna sau primavara. Iar procesul lor de germinare poate fi afectat semnificativ daca temperatura la care este supusa cultura nu corespunde cu temperaturile accepatate de tipul de legume cultivat.

Protectia este cel mai bun atac

Daunatorii si bolile provocate de acestia reprezinta cosmarul fiecarui agricultor. Daca apar daunatori si nu intervii la timp, intreaga ta cultura poate fi compromisa in scurt timp. Din acest motiv, este indicat sa folosesti un erbicid corespunzator pentru cultura ta. Daca ai observant aparitia anumitor daunatori, actioneaza cat mai curand posibil deoarece acestia nu asteapta pana sa imbolnaveasca intreaga cultura.

Asadar, in procesul de germinatie al semintelor de legume este important sa tii cont de toti factorii de influenta. Acesti factori pot sa faca diferenta intre o cultura bogata si sanatoasa sau o cultura insuficient dezvoltata .

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS