Shavit 72 WDG (200g)

Shavit 72 WDG (200g)

20.00lei

Stoc epuizat

Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Fungicid Shavit F 72 WDG

Fungicid care contine doua substante active, cu actiune sistemica si de contact împotriva pricipalelor boli fungice care ataca culturile horticole.

Caracteristici:

SHAVIT F 72 WP este un fungicid complex, care conţine două substanţe active (triadimenol şi folpet), cu acţiune sistemică şi de contact împotriva celor mai importante boli care atacă culturile horticole:
– triadimenol (triazol), cu acţiune sistemică şi translocare acropetală, conferă plantelor tratate protecţie mai ales împotriva făinărilor şi alternariozelor. Are efect rapid, preventiv, curativ şi eradicant şi  manifestă acţiune reziduală de lungă durată.
– folpet (ftalimidă), cu acţiune de contact contra unui mare număr de boli, în special mănări, rapăn şi monilioze. Are acţiune preventivă, împiedicând instalarea infecţiilor de la suprafaţa frunzelor şi lăstarilor tineri, intervenind în blocarea respiraţiei ciupercilor fitopatogene. Având acţiune multi-site, aceasta previne apariţia rezistenţei patogenillor la aplicarea fungicidelor şi ca urmare constituie un partener recomandat pentru fungicidele sistemice.
Cele două substanţe active sunt complementare şi sinergice iar prin combinareaa lor într-un singur produs se asigură lărgirea la maxim a spectrului de combatere, reducerea dozelor de substanţă activă folosite şi prevenirea instalării rezistenţei patogenilor. Substanta activa: triadimenol 20 g/kg + folpet 700 g/kg.

Mod de actiune:

Plantaţii pomicole (măr) – SHAVIT F 72 WP se aplică începând din faza de buton roz până la căderea fiziologică a fructelor (iunie), la avertizare sau preventiv, la acoperire în funcţie de presiunea de infecţie la interval de 10-12 zile. Stropirile se fac cu volum normal de soluţie, folosind echipament terestru care să asigure o pulverizare corespunzătoare astfel încât să se trateze uniform întregul foliaj al pomilor.

Viţa de vie – SHAVIT F 72 WP se va aplica cu predilecţie după înflorit până la compactarea ciorchinilor pentru a asigura o protecţie corespunzătoare contra făinării dar şi a manei şi în secundar contra infecţiilor de putregai cenuşiu. În condiţii severe de infecţie cu mană (ploi frecvente şi vreme caldă), produsul se va alterna cu produse sistemice specifice împotriva manei.

Legume în câmp – Produsul se va aplica la avertizare în volum normal de apă în funcţie de gradul de dezvoltare al culturii.

Plante tratate: Mar, Vita de vie, Tomate, Castraveti, Pepeni verzi

Boli si Ciuperci combatute: Rapan, Mana, Fainare, Putregaiul cenusiu, Alternarioza.

 

Cultura

Agentul patogen

Doza

Doza per 20 g

Mar

Rapan (Venturia inaequalis), Fainare (Podosphaera leucotricha)

2 kg/ha

10 l apa

Vita de vie

Mana (Plasmopara viticola), Fainare (Uncinula necator), Putregai cenusiu
(Botrytis cinerea)

2 kg/ha

10 l apa

Tomate

Mana (Phytophthora infestans)

2 kg/ha

10 l apa

Castraveti

Mana (Pseudoperonospora cubensis), Fainare (Sphaeroteca fulininea)

2 kg/ha

10 l apa

Pepeni verzi

Alternarioza (Alternaria cucumerina)

2 kg/ha

10 l apa

 

Informaţii adiţionale

Se aplicaincepand din faza de buton roz pana la caderea fiziologica a fructelor (iunie), la avertizare sau preventiv, la acoperire in functie de presiunea de infectie la interval de 10-12 zile. Stropirile se fac cu volum normal de solutie, folosind echipament terestru care sa asigure o pulverizare corespunzatoare astfel incat sa se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Shavit 72 WDG (200g)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Shavit 72 WDG (200g)”

SUS