Pulsar 40
Sale

Pulsar 40

280.00lei1,375.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Golește
Cantitate
0744398201
Categorii: , , , ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

OFERTA ESTE VALABILA IN LIMITA STOCULUI DISPONIBIL!!!

Pulsar 40 

PULSAR 40 se prezinta sub forma de lichid omogen, mobil de culoare brun-verzui.

MOD DE ACTIUNE:
PULSAR 40  este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa, imazamox, este preluata de plante in special prin frunze, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale la nivelul solului, produsul PULSAR 40 asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui nou val de buruieni. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. In planta substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

SPECTRUL DE ACTIVITATE:
PULSAR 40 este un erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate anuale in culturile de soia, lucerna si floarea soarelui – hibrizi de tip Clearfield si orez de tip Clearfield. Buruieni sensibile sunt majoritatea buruienilor dicotiledonate anuale de exemplu: Abutilon theophrasti(Teisor), Amaranthus spp. (Stir), Ambrosia elatior(Ambrozie), Datura stramonium(Ciumafaie), Solanum nigrum (Zarna), Xanthium strumarium(Cornaci). Unele monocotiledonate anuale: Digitaria sanguinalis (Meisor rosu), Echinochloa cruss-galli(Iarba barboasa), Setaria viridis(Mohor), Panicum milliaceum(Mei salbatic). Are efect de stoparte a cresterii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate perene cum ar fi Cirsium arvense(Palamida), Convolvulus arvensis(Volbura), Sorghum halepense(Costrei), Agropyrum repens(Pir). De asemenea, produsul PULSAR 40 combate Orobanche cumana(Lupoaia).

MOD DE FOLOSIRE:
PULSAR 40 se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu tabelul de mai jos:

CulturaSpectru combateriiDoza(l/ha)
SoiaBuruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate0.75-1.0 l/ha postemergent timpuriu
LucernaBuruieni dicotiledonateanuale (Sinapis,Raphanus, Amaranthus,Solanum, Xanthium)
si unele monocotiledonate
– singur 1,0 – 1.2 l/ha (doza mica la infestarea cu buruieni anuale sensibile)(buruieni mici 2-4 frunze, lucerna minim 3 perechi de frunze trifoliate)
– asociat cu adjuvant 1,2 l/ ha+adjuvant (in conditii de faza avansata a buruienilor sau in conditii de seceta)
Floarea soarelui(rezistenta cu hibrizi
de tip IR, IT)
Buruieni dicotiledonate anuale(exclusiv Hibiscus, Portulaca,Chenopodium,Polygonum), partial monocotiledonate anuale
Orobanche cumana
1,2 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant; postemergent (floarea- soarelui 4-6 frunze,buruieni dicotiledonate anuale 2-4 frunze)
MazareBuruieni dicotiledonate anuale (exceptie Polygonum,Chenopodium)
si unele monocotiledonate anuale (Setaria,Echinochloa)
0,75 – 1 l/ha, postemergent timpuriu (in functie de infestare si dominanta buruienilor)
Orez-soiuri rezistente la erbicide
imidazolinone(de tip Clearfield)
Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale0,875 l/ha postemergent(de la 3-4 frunze pana la faza de 5-6 frunze a plantei de orez)(2 tratamente)

MOMENTUL APLICARII:
Soia, mazare: se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotiledonate anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotiledonate anuale in faza de 1-3 frunze pana la infratire.
Lucerna: se aplica in anul I al culturii respectand aceleasi recomandari privind faza de dezvoltare a buruienilor. Pentru lucerna in anul II si urmatorii se va aplica in timpul repausului vegetativ.
Floarea-soarelui, hibrizi de tip Clearfield: se aplica postemergent, cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotiledoante anuale au 2-4 frunze si cele monocotiledonate anuale 1-3 frunze pana la infratire. Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea în fenofaza de 6-8 frunze a culturii de florea-soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei, se aplica in faza de 6 frunze a culturii de florea-soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.
Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuale, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului sau preemergent. Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomandă erbicidarea cu un graminicid specific in postemergenta. Buruieni perene ca Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvense (Volbura), Sorghum halepense (Costrei din rizomi) sunt stopate din competitia cu plantele de cultura, dupa care in functie de conditiile de mediu, aceste buruieni pot regenera.
Orez Clearfield: se aplica de la faza de 3-4 frunze pana la 5-6 frunze a plantei de orez. Se poate amesteca cu adjuvantul DASH HC 0,5%. Numarul maxim de tratamente pe sezon pentru soia, lucerna, floarea-soarelui hibrizi de tip Clearfield, mazare – 1 tratament, iar pentru orez Clearfield – 2 tratamente. A nu se aplica la hibrizii obisnuiti de floarea soarelui si orez.

PREGATIREA SOLUTIEI:
Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

TEHNICA DE APLICARE:
Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a erbicidelor lichide, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii erbicidelor. Volumul de solutie utilizat, este in functie de echipamentul folosit, incat sa se asigure o buna acoperire a buruienilor. Se recomanda utilizarea a 100-400 l/ha solutie de erbicidat. Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau culturi (ex. sfecla, in, legume, pomi fructiferi).

TIMP DE PAUZA:
In urma erbicidarii cu PULSAR 40 este posibila insamantarea:
– dupa 4 luni: grau, orz, ovaz;
– dupa 9 luni: porumb, cartof, legume;
– dupa 18 luni: rapita, sfecla de zahar.

COMPATIBILITATE:
Este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului si se va face un test pentru a vedea reactia plantelor după stropire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

Cantitate

1 Litru, 5 Litri

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Pulsar 40

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Pulsar 40”

SUS