Nematocid Basamid Granule (1Kg)
- 23%

Nematocid Basamid Granule (1Kg)

124.00lei 95.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

În stoc

Cantitate
0744398201
Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Basamid Granule este un sterilizant de sol cu actiune nematocida, insecticida si fungicida. Are efect erbicid asupra semintelor din sol.

Formulare – Produsul contine 97% dazomet si se prezinta sub forma de microgranule albe cu miros caracteristic.
Produsul nu este coroziv.

DOZE:

 

Agentul daunator

Doza

Phytophtora parasitica – Mana de sol a tomatelor500 kg/ha5 kg/100m2
Fusarium spp. – Fuzarioza500 kg/ha5 kg/100m2
Verticillium dahliae – Uscare vasculara500 kg/ha5 kg/100m2
Meloidogyne icognita – Nematodul plantelor de sera500 kg/ha5 kg/100m2
Gryllotalpa gryllotalpa – Coropisnita250 kg/ha2.5 kg/100m2

MOD DE ACTIUNE:

Produsul Basamid Granule, este un starilizant al solului, ce se aplica la suprafata sololui si se incorporeaza.
In conditii de umiditate, produsul se descompune formand un gaz sterilizant, cu efect nematocid, fungicid, insecticid si erbicid.
Pentru o actiune erbicida se recomanda acoperirea cu folie a sololui tratat, sau compactarea si inundarea solului pentru a retine gazul sterilizant o perioada cat mai lunga in sol.
Dupa disiparea gazului, se poate semana sau planta; produsul nu lasa reziduuri toxice in sol, produsii de descompunere sunt nutrienti pentru plante.

Basamid Granule se aplica la temperaturi mai mari de 6 grade Celsius, cand solul este umed. Se recomanda sa se pastreze umiditatea solului inainte, in timpul si dupa aplicarea produsului, la aproximativ 60% din capacitatea de camp.

TIMP DE PAUZA:

Intre ultimul tratament si semanat sau plantat, se asigura un timp de pauza de 10-30 zile, in functie de temperatura solului; cu cat este mai scazuta (minim 6°C),
cu atat timpul de asteptare este mai lung (peste 30 de zile). Se face testul Creson pentru verificarea ventilarii corespunzatoare a solului.
Testul Creson se face cu semintele de salata puse la germinat, in mostre de sol tratat; daca acestea nu germineaza, solul mai trebuie lasat sa se aereze si se intervine cu lucrari de sol pentru aerare, dar nu mai adanci decat a fost incorporat produsul.

ROTATIA CULTURILOR:

Rotatia culturilor este afectata, produsul avand efect erbicid, poate afecta cultura in conditiile unei aplicari necorespunzatoare.
Dupa aplicarea produsului, pana la semanatul unei culturi pot trece minim 10 zile si maxim 35 de zile, in functie de temperatura solului si lucrarile efectuate.

MOMENTUL APLICARII:

Produsul Basamid Granule se aplica inainte de infiintarea culturii, pe substratul de cultura, sau prin incorporare in substratul de cultura, si se aplica cu 10 pana la 35 de zile inainte de semanat sau plantat, in functie de temperatura solului.

TEHNICA DE APLICARE:

Produsul Basamid Granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe intreaga suprafata si care poate fi reglat pentru doze de 300 – 600 kg/ha, sau se poate aplica manual cu echipament de protectie adecvat (manusi de cauciuc).

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Nematocid Basamid Granule (1Kg)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Nematocid Basamid Granule (1Kg)”

SUS