GOLTIX TITAN ( 5 L )
- 23%

GOLTIX TITAN ( 5 L )

1,526.00lei 1,180.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Cantitate
0744398201
Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest Produs Este Destinat Utilizarii Publicului Larg .

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

PROPRIETĂȚI FIZICO-CHIMICE : GOLTIX TITAN este o suspensie concentrată, de culoare albicioasă, cu miros caracteristic. Conține 2 substanțe active: metamitron (525 g/l) și quinmerac (40 g/l).

MOD DE ACȚIUNE : GOLTIX TITAN este un erbicid pe bază de metamitron și quinmerac, cu aplicare atât în preemergență cât și în postemergență, în funcție de schema de tratament aleasă.

Substanța activă metamitron este un erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor mono- și dicotiledonate, din culturile de sfeclă. Face parte din grupa chimică a triazinonelor și se comportă ca inhibator al complexului fotosistemului II. Aparține grupului de rezistență C1, conform HRAC. Este absorbit prin rădăcină, în principal, prin lăstari și este translocat acropetal prin foliaj. Buruienile sensibile devin clorotice și necrozează complet în câteva zile. Metamitronul este o substanță activă cu caracter selectiv față de culturile de sfeclă.

Substanța activă quinmerac este un erbicid selectiv, ce combate Galium aparine , Veronica spp. precum și alte buruieni dicotiledonate. Face parte din grupa chimică a acizilor chinolincarboxilici și aparține grupului de rezistență O, conform HRAC. Acționează ca o auxină inducând formarea de etilenă și acid abscisic, ceea ce duce la răsucirea frunzei, absorbția alterată și alte efecte. Quinmerac este absorbit în principal prin rădăcini, dar în parte este absorbit și de frunze. Umiditatea adecvată a solului susține absorbția prin rădăcini și debutul activității acesteia.

INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE : Goltix Titan este un erbicid recomandat pentru combaterea buruienilor dicotiledonate la culturile de sfeclă. Pentru aplicare se poate folosi una din cele două scheme de tratament prezentate mai jos:

Schema 1: se aplică 3 tratamente secvențiale a câte 2,0 l/ha, la interval de 5-10 zile între tratamente. Se vor folosi volume normale de soluție la hectar (200 – 400 l/ha), perioada optimă pentru aplicare fiind de la prima frunză vizibilă până la 9 sau mai multe frunze desfășurate (BBCH 10-19).

Schema 2: se aplică 4 tratamente secvențiale. Intervalul de timp dintre tratamente, de la al doilea, până la ultimul este cuprins între 5 și 10 zile. Primul tratament se aplică primăvara, în preemergență, BBCH 00-08, (3,0 l/ha), urmat de max. 3 tratamente aplicate postemergent (1,0 l/ha pentru fiecare tratament), BBCH 10-19. Se folosesc volume normale de soluție la hectar (200 – 400 l/ha). Pentru ambele scheme de tratament nu se va depăși doza maximă de 6,0 l/ha/cultură/an . Condițiile atmosferice pot influența eficiența tratamentului, în consecință, în zilele călduroase, cu temperaturi anunțate de peste 25 o C, aplicarea tratamentului se va face dimineața cât mai devreme, sau seara târziu. Nu se recomandă aplicarea tratamentului cu Goltix Titan în condiții de îngheț, sau la oscilații extreme de temperatură.

SPECTRUL DE BURUIENI COMBATUTE:

Specii sensibile: Loboda (Atriplex patula), Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris), Spanac sălbatic (Chenopodium album), Volbură (Convolvulus canariensis), Lungurica (Galeopsis tetrahit), Turița (Galium aparine), Sugel ( Lamium amplexicaule), Urzica moartă (Lamium purpureum), Mușețel (Matricaria chamomilla), Ardeiul broaștei (Polygonum persicaria), Iarbă roșie (Polygonum lapathifolium), Spălăcioasă (Senecio vulgaris), Trei-frați-pătați (Veronica arvensis), Panseluță (Viola tricolor), Zârna (Solanum nigrum), Rocoina (Stellaria media), Pungulița ( Thlaspi arvense) .

Specii mediu sensibile: Pătrunjel sălbatic (Aethusa cynapium), Trepădătoare (Mercurialis annua).

Specii rezistente: Fumărița (Fumaria officinalis), Troscot (Polygonum aviculare), Ventrilica (Veronica agrestis).

DEZVOLTAREA REZISTENȚEI: Multe dintre erbicide prezintă un risc general de dezvoltare a buruienilor rezistente la o anumită substanță activă. Pentru a diminiua posibilitatea apariției rezistenței se recomandă:

  • alternarea modurilor de acțiune pentru combaterea buruienilor în cazul amestecurilor din rezervoare sau aplicații secvențiale cu alte erbicide;
  • utilizarea dozei de aplicare recomandate;
  • aplicarea măsurilor agrotehnice suplimentare în vederea menținerii unei infestări reduse cu buruieni.

ROTAȚIA CULTURILOR: Nu există un risc notabil în cea ce privește rotația culturilor, fie că sunt culturi pentru furaje sau culturi secundare, plantate ca și culturi succesive în asolamente comune. Acestea pot fi plantate fără nici o restricție dacă produsul Goltix Titan a fost aplicat respectându-se dozele recomandate. Dacă trebuie făcută o însămânțare timpurie din cauza compromiterii culturii în toamnă, se pot replanta culturi de orz de primăvară, mazăre sau porumb, după o prelucrare intensă a solului înainte de însămânțare. Alte culturi, inclusiv culturile intercalate și furajere, precum și culturile de rapiță, pot fi replantate la 2 luni de la ultima aplicare, după o prelucrare profundă a solului.

COMPATIBILITATE : Produsul Goltix Titan poate fi compatibil cu multe dintre pesticidele folosite în mod curent în România. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod obligatoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener. Modul de comportare al culturii la utilizarea amestecurilor este mult influențat și de condițiile meteorologice. Nu amestecați niciodată produsele fără a efectua în prealabil teste de compatibilitate pe suprafețe mici.

Spectrul de combatere: Buruieni  diocotiledonate anuale

Doza de aplicare: 2,0 l/ha, 2,0 l/ha, 2,0 l/ha

Stadiul de dezvoltare a culturii: BBCH 10-19 Postemergent

Volum de apă/ha: 200 – 400  l/ha

Nr. max. de tratam./ cultură/ sezon: 3

Timp de pauză: Este acoperit de perioada de vegetație

 

Spectrul de combatere: Buruieni  diocotiledonate anuale

Doza de aplicare: 3,0 l/ha (Stadiul de dezvoltare a culturii: BBCH 00-08 Preemergent)

Doza de aplicare: 1,0 l/ha, 1,0 l/ha, 1,0 l/ha (Stadiul de dezvoltare a culturii: BBCH 10-19 Postemergent)

Volum de apă/ha: 200 – 400  l/ha

Nr. max. de tratam./ cultură/ sezon: 4

Timp de pauză: Este acoperit de perioada de vegetație

Comentarii clienti
0
0 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
Comentarii

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “GOLTIX TITAN ( 5 L )”

SUS