Fungicid Bumper 250EC (5L)
- 15%

Fungicid Bumper 250EC (5L)

750.00lei 640.00lei

Stoc epuizat

Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
BUMPER 250 EC este un fungicid din grupa triazolilor conditionat sub forma unui concentrat emulsionabil nearomatic cu continut de 250 gr/l propriconazol. Se prezinta ca un lichid stabil, clkar, de culoare galben-cafeniu, cu miros caracteristic.

MOD DE ACTIUNE:
BUMPER 250 EC este un fungicid sistemic cu spectru larg de actiune asupra unui mare numar de agenti fitopatogeni din ordinul Basidiomycetes (Puccinia spp.), Ascomycetes (Erysiphe, Mycospherella, Sphaeroteca etc.) si Deuteromycetes (Septoria, Cercospora etc.) prezent in culturile de cereale, pomi, vita de vie, legume si flori. Produsul BUMPER 250 EC are actiune preventiva, curativa si de eradicare; dupa stropire se absoarbe rapid prin frunze, patrunzand in intregul sistem circulator al plantei, protejand frunzele si cresterile noi. Viteza de absorbtie variaza intre o ora la cereale si 6 ore la pomi.

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE:
Produsul BUMPER 250 EC se aplica prin stropiri in timpul vegetatiei, la avertizare, folosind masinile clasice de stropit sau aviatia utilitara. La cereale, se recomanda efectuarea unui tratament la aparitia primelor simpotome ale bolii sau doua tratamente in cazul unor infectii puternice cu manifestare timpurie. In general, produsul asigura o protetectie buna pe o perioada de 21-35 de zile. La mar si piersic se recomanda 2-3 tratamente, efectuate preventiv pentru infectiile primare, succedate la un interval de 10-14 zile. Produsul avand o actiune sistemica, eficacitatea nu este influentata de precipitatii daca acestea survin la minimum 6 ore de la efectuarea tratamentului, sau de variatia temeperaturii in timpul unei zile de lucru. Pentru tratamentul cherestelei prin imersie 1 litru de BUMPER 250 EC  asigura protectia a 15 mc de cherestea.

BUMPER 250 EC este avizat in Romania pentru urmatoarele culturi:

CulturaBoala(agentul patogen)Doza
GrauFainarea(Erysiphe graminis)
Rugina(Puccinia spp.)
Septarioza(Septoria tritici)
Fusarioza(Fusarium spp.)
0.5 l/ha
OrzComplex boli foliare
Fainarea(Erysiphe graminis, f. sp. hordei)
Rincosporioza(Rhynchosporium secalis)
Sfasierea frunzelor(Helminthosporium spp.)
0.5 l/ha
MarFainare (Podosphaera leucotricha)0.03%
Vita de vieFainare (Uncinula necator)0.2 l/ha
Castraveti camp si seraFainare (Sphaerotheca fuliginea)0.015%(0.15 l/ha)
PiersicFainare (Sphaerotheca pannosa)0.03%
Plantatii silvice si pepiniereFainare stejarului (Microsphaera abbreviata)0.03%(0.3 l/ha)
GaroafeRugina (Uromyces dianthi)0.02%

Cantitatea de solutie recomandata pentru un tratament variza in functie de cultura, stadiu de vegetatie si echipamentul de stropit:
– instalatii de stropit terestre: 300-500 l apa/ha culturi de camp, 500-1000 l apa/ha legume, flori; 1000-2000 l apa/ha pomi, 25-100 l apa/ha;
– aeronave: 1000-2000 l apa/ha pomi, 25-100 l apa/ha;
Solutia se poate pregati direct in rezervorul instalatiei de stropit, cu conditia asigurarii unei barbotari corespunzatoare normelor.

TIMP DE PAUZA:
Dupa aplicarea ultimului tratament si pana la recoltare trebuie sa treaca un timp minim de 21 de zile la mar, 10 zile la piersic, 14 zile la castraveti si 40 de zile la grau si orz.

COMPATIBILITATE:
Produsul BUMPER 250 EC este compatibil cu majoritatea insectofungicidelor folosite in mod curent in Romania, exceptand polisulfura de bariu si calciu, zeama bordoleaza si alte produse cu reactie puternic alcalina. Pentru o utilziare corecta, consultati tabelele de compatibilitate.

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Fungicid Bumper 250EC (5L)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Fungicid Bumper 250EC (5L)”

SUS