Fungicid Aliette 80WG (6kg)
- 23%

Fungicid Aliette 80WG (6kg)

1,033.00lei 800.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

În stoc

Cantitate
0744398201
Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Iformatii generale Fungicid Aliette 80 WG (fosetil de aluminiu 80%), Bayer

Informatii generale

Fungicidul Aliette 80 WG (fosetil de aluminiu 80%) este un fungicid cu actiune sistemica de la  Bayer cu o capacitate foarte buna de penetrare la toate nivelurile plantei. Fungicidul Aliette 80 WG (fosetil de aluminiu 80%) este un produs cu rezultate foarte bune impotriva focului bacterian la mar, par, gutui si a manei la castravei, hamei si ceapa.

Odata patruns in planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare in toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi.

Fosetilul de aluminiu prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu se dezvolta fenomene de rezistenta. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, in special din grupa Phycomycete (care produc mane), dar si focul bacterian al rozaceelor.

Fungicidul Aliette 80 WG (fosetil de aluminiu 80%) are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului in planta .

Daunatori Fungici ALIETTE WG 80Mod de utilizare

Fungicidul Aliette 80 WG (fosetil de aluminiu 80%) este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare in plante foarte buna. Odata patruns in planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare in toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi.

Pentru mai multe detalii privind numarul de tratamente anuale, intervalul minim intre tratamente, perioada de pauza si intregul spectru de boli combatute, una din cele mai bune surse de informatie o reprezinta  prospectul-eticheta atasat ambalajului care reprezinta eticheta omologata a produsului.

Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene in special din grupa Phycomycete (care produc mane) dar si focul bacterian al rozaceelor. ALIETTE 80 WG are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului in planta.

Instructiuni de folosire: in Romania produsul este omologat pentru a fi utilizat in combaterea bolilor la urmatoarele culturi, doze, concentratii si conditii:

mar, par, gutui: 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora). Se aplica un tratament din fenofaza de buton roz – inceputul infloritului pana la scuturarea petalelor pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de solutie variaza intre 1000-1500 l in functie de tipul, varsta plantatiilor si echipamentul de stropit.

hamei: 0,2% (4,0 kg/ha in 2000 l apa) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora humuli). Tratamentele se efectueaza intre fenofazele: aparitia primului lastar lateral pana la sfarsitul infloritului; Se aplica preventiv 1 – 4 tratamente la interval de 14 zile, la avertizare.

castraveti: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis). Se efectueaza 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8 – 10 zile in intervalul: de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pana la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala.

ceapa: 0,2 % (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Peronospora destructor). Se efectueaza 1 – 2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10 zile, de la inceputul formarii bulbului pana la 75% din diametrul final.

Timp de pauza: 21 zile pentru mar, par, gutui; 4 zile pentru castraveti; 7 zile pentru ceapa; 21 zile pentru hamei.

Fitotoxicitate: ALIETTE 80 WG este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu produce arsuri pe plante inclusiv pe organele florale.

Compatibilitate: ALIETTE 80 WG este compatibil cu cea mai mare parte a insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia produselor pe baza de dicofol si cupru. Produsul nu este compatibil cu ingrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutii nutritive utilizate in horticultura. Pentru orice combinatii noi se face un test de compatibilitate fizico chimica.

Atentie !-Masuri de igiena si protectia muncii: ALIETTE 80 WG este un produs cu toxicitate redusa. Pe durata lucrarii de stropit se va purta obligatoriu echipament de protectie standard de tip 5. Se vor purta, pe cat posibil, doua randuri de imbracaminte (o salpopeta din bumbac/poliester sub echipamentul de protectie chimica), manusi de protectie conform SR EN 374, din cauciuc nitrilic-NBR sau echivalent, cu grosime minima de 0,40 mm, ochelari de protectie conform SR EN 166 (categoria 5 sau echivalent), manusi de cauciuc, masca de protectie cu filtru pentru particule(factor de protectie 4) conform SR EN 149 FFP1 sau echivalent. In timpul lucrului nu se mananca, nu se bea si nu se fumeaza.

La terminarea lucrului se spala bine fata cu apa si sapun, precum si echipamentul de protectie, dar separat de imbracamintea obisnuita.

Produs iritant pentru ochi si mucoase.

Risc de leziuni oculare grave.

A se evita contactul cu ochii. in caz de intoxicare prin ingestie, inhalare, cutanat sau ocular se iau urmatoarele masuri:

• Se scoate accidentatul din mediul toxic; se scoate imbracamintea contaminata;

• Se spala tegumentele cu multa apa si sapun; daca se dispune de polietilenglicol se spala cu acesta si apoi se clateste cu apa;

• Se spala imediat ochii si sub pleoape cu multa apa cel putin timp de 15 minute; se va consulta imediat un medic specialist oftalmolog;

• in caz de inghitire nu se provoaca voma ci se clateste gura cu multa apa si se tine in repaus pana la interventia urgenta a medicului avand grija sa protejati prin invelire accidentatul impotriva pierderilor de caldura;

• in caz de inhalare se scoate accidentatul la aer curat si se mentine in repaus;

• Nu se foloseste laptele ca antidot; in toate situatiile de mai sus se consulta medicul sau se transporta accidentatul imediat la cea mai apropiata unitate sanitara. Aratati medicului eticheta sau ambalajul.

Atentie !- Informatii pentru medic: ALIETTE 80 WG nu are antidot specific. Tratamentul este simptomatic. In mod normal nu sunt necesare spalaturi gastrice. Totusi daca a fost ingerata o cantitate semnificativa de produs(mai mult de o inghititura), administrati carbune medicinal si sulfat de sodiu.

A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele, precum si ambalajele acestora.

Masuri de protectia mediului:

A nu se aplica pe terenurile adiacente cursurilor de apa. A nu se imprastia produsul sau apa rezultata din spalarea pompelor in apropierea surselor de apa, in apele de suprafata, in canalizari sau in apele subterane.

Masuri de eliminare a resturilor de pesticid si a ambalajelor goale:

Ambalajele goale se vor colecta in vederea distrugerii. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.

Acestea vor fi colectate de catre personal specializat in acest scop.

Atentie !: Masuri de prevenire si stingere a incendiilor: ALIETTE 80 WG nu este inflamabil. in caz de incendiu se pot degaja gaze formate din monoxid de carbon, monoxid de azot si oxizi de fosfor.Ca agenti de stingere se vor folosi: spume, pulberi chimice uscate si dioxid de carbon. Se va purta echipament de protectie complet si aparat de respiratie autonom.

Atentie! -Masuri in caz de varsari sau pierderi accidentale:

Produsul imprastiat accidental se va indeparta prin curatarea atenta a suprafetei contaminate cu ajutorul unui aspirator industrial cu vacuum si colectarea resturilor in containere specifice, care vor fi distruse de catre personal specializat. Se va purta echipament de protectie.

Conditii de depozitare si transport: fiind un produs higroscopic, ALIETTE 80 WG se va pastra in ambalaje sigilate, originale, in incaperi racoroase destinate special pastrarii produselor de uz fitosanitar, la care are acces numai personalul autorizat. Pe durata transportului, produsul va fi ferit de intemperii. in timpul lucrarilor de manipulare si transport se vor respecta normele specifice de protectia muncii si PSI.

Atentie !: Producatorul isi declina orice responsabilitate fata de prejudiciile datorate depozitarii, manipularii sau utilizarii neconforme cu recomandarile din aceasta eticheta.

Date tehniceFormulare: granule dispersabile in apa (WG)

Continut in substanta activa: 800gr/kg (80%) fosetil de aluminiu

Omologat in Romania cu certificat de omologare nr. 1801/28.10.1997

Proprietati fizico chimice: Aliette WG 80 este conditionat sub forma de granule fine, omogene ca dimensiune, fara tendinta de sfaramare, de culoare gri.

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Fungicid Aliette 80WG (6kg)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Fungicid Aliette 80WG (6kg)”

SUS