Avaunt 150 SC (1L)
- 20%

Avaunt 150 SC (1L)

903.00lei 725.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Stoc epuizat

Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Insecticid Avaunt 150 SC

Substanta activa:indixacarb 150 gr/l

Modalitate de ambalare:  1 Litru

Caracteristici: Avaunt 150 SC este un insecticid din grupul oxadiazine cu mod unic de actiune cu spectru larg de combatere asupra mai multor specii de daunatori, bioactiv numai dupa metabolizarea substantei active, cu o eficacitate ridicata in combaterea insectelor tinta si toxicitate redusa asupra entomofaunei utile. Avaunt 150 SC are efect puternic asupra oualor si larvelor de lepidoptere in toate stadiile, este recomandat pentru folosirea in programele de combatere integrata (IPM – Integrated Pest Management) si programele de combatere a rezistentei daunatorilor (IRM – Insecticide Resistance Management) si nu este influentat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii.

Mod de actiune si utilizare: Avaunt® actioneaza prin contact si ingestie. in corpul insectei actioneaza neurotoxic prin blocarea canalelor de sodiu din nervii organismelor tinta si face parte din grupul 22A. Substanta activa, dupa ce patrunde in organism prin contact sau ingestie produce bioactivarea metabolitilor si efectul neurotoxic. Comportarea insectelor se schimba imediat dupa expunerea la doza recomandata de substanta activa. Dupa bioactivare, se intrerupe rapid hranirea ceea ce confera o excelenta protectie culturii tratate. Fiziologic insecta este paralizata dupa bioactivarea substantei active (2-12 ore de la aplicare) si dupa scurt timp moare. Actiune ireversibila asupra sistemului nervos. in conditii normale, Na+ patrunde in canalul nervului, unde este implicat in mecanismul de polarizare/depolarizare. Efectul insecticid nu este afectat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii, asa cum se intampla la numeroase grupe de insecticide, in special la piretroizi. Temperatura mai ridicata de pana la 34 °C (optimul aplicarii 22-34°C) creste eficacitatea insecticidului prin bioactivarea rapida a substantei active patrunse in organism si in mod special in stomacul insectei. Prin modul sau de actiune si utilizarea rationala a insecticidului riscul aparitiei insectelor rezistente este evitat. Persistenta biologica a insecticidului este de 10-14 zile.

Vita de vie – Avaunt® 150 SC combate molia vitei de vie (Lobesia botrana) in toate generatiile. Momentul optim al tratamentului este la eclozarea oualor dar actiunea produsului permite administrarea de la depunerea oualor (ovicid) pana dupa eclozare. Se recomanda aplicarea a 2 tratamente integrate in programul de control al daunatorilor, primul impotriva primei generatii si al II-lea impotriva celei de-a doua generatii. Intervalul intre aplicari este de 10-14 zile.

Mar – Se recomanda maximum 4 tratamente integrate in programul de tratament in functie de numarul de generatii ale insectei si nivelul infestarii. Tratamentul se aplica inaintea aparitiei larvelor, cand ouale sunt depuse. Tratamentele pot fi aplicate incepand cu sfarsitul infloririi; Produsul controleaza alaturi de Cydia pomonella – viermele merelor si Cydia molesta – molia orientala a fructelor; Cydia funebrana – viermele prunelor, Adoxophyes orana – molia pielitei. Omida paroasa (Hyphantria cunea) se combate cel mai bine cand larvele de varsta a doua si a treia sunt prezente. Se aplica 2-3 tratamente/sezon la interval de cel putin 7 zile intre aplicari.

Porumb – Avaunt® 150 SC combate eficient alaturi de sfredelitorul porumbului – Ostrinia nubilalis si adultii de Diabrotica virgifera – viermele vestic al radacinilor. Se efectueaza minim 2 tratamente la interval de 10-14 zile pentru Ostrinia cand primele larve ale daunatorului incep sa eclozeze sau cand numarul de adulti de Diabrotica depaseste 5 exemplare/planta. Volumul de apa: 300-1500 l/ha in functie de cultura, momentul aplicarii si volumul masei vegetale. Daca intervine ploaia dupa uscarea solutiei pe foliaj, nu este necesara repetarea stropirii.

Plante tratate: Vita de vie, Mar, Porumb

Insecte combatute: Molia vitei de vie, Viermele merelor, Omida paroasa, Sfredelitorul tulpinilor

Producator: Dupont

Informaţii adiţionale

Destinat UzPopulatie, Profesional
Substanta activa insecticide agroIndoxacarb
Concentratie Substanta Activa150 gr/litru
Denumire plantaAfine, Caisi, Ciresi, Gutui, Mar, Par, Piersic, Porumb, Prun, Sfecla de zahar, Trandafiri, Visin, Vita de vie
Tipuri AplicarePompa de spate
FormulareSC – suspensie concentrata
Modalitate de ambalare5 litri
Valabilitate (ani)Nu
Greutate (Kg)5.0000
ProducatorDupont
Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Avaunt 150 SC (1L)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Avaunt 150 SC (1L)”

SUS