Cel mai bun Erbicid Total – Pret si Mod de Preparare
8
cel mai bun erbicid total - Cel mai bun Erbicid Total – Pret si Mod de Preparare

Vezi care sunt cele mai bune, puternice erbicide totale. Afla cum poti combate buruienile din gradina ta!

Nimic nu este mai suparator pentru un gradinar decat sa isi gaseasca culturile invadate de buruieni. Ai o cultura de vita de vie, de pomi fructiferi sau o simpla cultura de legume? Trebuie sa stii cum poti scapa rapid si eficient de daunatori. Exista o multime de solutii prin care poti scapa de buruienile nedorite, insa cea mai simpla si sigura varianta este de a apela la erbicidul total.

Ce sunt erbicidele?

Erbicidele sunt prietenii de nadejde la care poti apela cand iti doresti sa scapi de daunatorii care iti invadeaza culturile. Mai exact, sunt amestecuri chimice folosite pentru combaterea buruienilor din diferite culturi, fie ca este vorba de vita de vie, de pomi fructiferi, de o simpla cultura de legume sau pur si simplu de gazonul plantat in curtea casei.

De asemenea, erbicidele se impart in doua mari categorii:

Erbicidele totale: se aplica inaintea sau dupa terminarea unei culturi.

Erbicidele selective: se aplica si in timpul culturii deoarece elimina doar buruienile, nu afecteaza cultura.

Ce presupune un erbicid total?

Erbicidul total are puterea de a distruge toate buruienile cu care intra in contact, de aceea necesita o atentie sporita in momentul aplicarii pentru a se evita contactul cu plantele care nu se doresc a fi distruse. De regula, se aplica in tot sezonul vegetativ, primavara pentru eliminarea vegetatiei nedorite si pregatirea unei noi culturi, iar toamna pentru eliminarea completa a resturilor de vegetatie dintr-o cultura.

Cum scap de buruieni cu ajutorul erbicidului total?

ERBICID TOTAL

Pentru a obtine efectul dorit, erbicidul total trebuie aplicat pe buruienile care au o inaltime minima de 5-10 cm. Ca sa fii convins ca vegetatia dispare in totalitate, nu taia buruienile dupa aplicarea erbicidului. De ce? Pentru ca acesta patrunde in plantele nedorite prin intermediul frunzelor si astfel,  se vor usca si vor disparea in termen de 7 zile. De asemenea, efectul nu va fi cel dorit daca tratamentul se aplica pe plantele deja in curs de uscare deoarece erbicidul ataca tesuturile plantei si impiedica divizunea celulara. Asigura-te ca buruienile sunt in curs de dezvoltare sau deja dezvoltate ca sa poata absoarbe substantele chimice din erbicidul total. In felul acest, te poti declara invingator in lupta cu cei mai de temut daunatori ai recoltelor, buruienile.

Mod de utilizare al erbicidului total:

In primul rand, trebuie sa tinem cont, in principal, de echipamentul pe care il folosim. In cazul culturilor mari, este recomandata folosirea instalatiei de stropit tractata de tractor.  Doza recomandata este de 3/4 litrii/hectar, dizolvat in 250-300 litrii de apa.

In cazul suprafetelor mici, erbicidul se aplica cu ajutorul pulverizatorului si se va dilua in functie de specificul buruienilor, o cantitate de 100-200 ml de erbicid total, cu 10 l de apa. Se stropesc plantele pe toata suprafata verde. Un lucru important de care trebuie sa tii cont este faptul ca erbicidul nu va distruge si semintele prezente deja in sol, in proces de germinare. Dupa aplicare, erbicidul este absorbit de plante si astfel, vor fi oprite din evolutie.  Primele rezultate se vor vedea in aproximativ 5-7 zile.

Cel mai bun erbicid total:

Calitatea unui erbicid total consta in rezultatele obtinute dupa aplicarea lui.  Mai jos, iti vom recomanda cele mai puternice erbicide totale la cel mai bun pret:

Erbicid Total Clinic Xpert:

este un erbicid total cu acţiune sistemică. Absorbţia se face prin frunze şi produsul este translocat în toate organele plantei, inclusiv rădăcini, stoloni, rizomi.

Erbicid total clinic xpert

Erbicid Total Roundup Classic Pro

este un erbicid total neselectiv, care combate un spectru larg de buruieni anuale si perene cu posibile utilizari la toate culturile agricole. Este concentrat solubil in apa si se prezinta sub forma de lichid limpede, de culoare usor galbuie, cu miros caracteristic.

erbicid-total-roundup-classic-pro

 

Erbicid Total Boom Efekt:

Boom Efekt este un erbicid sistemic total care combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene. Boom Efekt este utilizat preplant, adică înainte de semănat și ca desicant înainte de recoltare la cereale si rapiță.

erbicid-total-boom-efekt

 

Recomandarea CROPMARKET.RO 

 

8 Comments

  1. […] ce este eficient un amestec erbicid total […]

  2. […] O solutie care nu implica prea multa munca este data de toate solutiile erbicide care exista pe piata de agricultura si in magazinele de specialitate. Pentru arii mari, cantitatea de erbicide aplicata trebuie sa se raporteze la marimea suprafetei agricole, in timp ce pentru suprafetele mici puteti utiliza metode de pulverizare. Citeste mai multe despre cel mai bun erbicid total. […]

  3. […] Citeste mai multe despre cum poti combate definitiv buruienile cu ajutorul unui erbicid total […]

  4. […] Cum aplicam erbicid total? […]

  5. […] bolilor si a daunatorilor cu pesticide, erbicide, moluscocide sau […]

  6. […] Citeste mai multe despre cum scap de buruieni cu ajutorul unor erbicide total: https://www.cropmarket.ro/cel-mai-bun-erbicid-total-pret-si-mod-de-preparare/ […]

  7. […] Erbicide total: sunt recomandate pentru combaterea totala a oricaror tipuri de buruieni. […]

  8. […] despre cum sa combati buruienile cu ajutorul unor erbicide total […]

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS