Pallas 75WG (500g)

Pallas 75WG (500g)

602.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

În stoc

Cantitate
0744398201
Categorii: ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Erbicid Pallas 75WG


Substanta activa: Piroxsulam 7,5% + Cloquintocet – metil (safener) 7,5%.

Clasificare: N – periculos pentru mediu.

Pallas 75WG este un erbicid sistemic cu aplicare postemergenta, destinat combaterii buruienilor graminee si a celor cu frunza lata din culturile de grau.

Mod de actiune: Pallas 75WG inhiba acetolactat sintaza (ALS), se transloca sistemic prin planta, inhiband sinteza aminoacizilor principali ai plantei, ulterior inhiband diviziunea celulara ceea ce duce la moartea speciilor sensibile.
Cresterea buruienilor este stompata imediat dupa aplicare. Primele simptome vizibile (decolorarea si rasucirea frunzelor) se observa la 3-4 zile dupa erbicidare. Combaterea completa se realizeaza in 2-3 saptamani dupa aplicare, depinzand de tipul de buruieni si conditiile climatice.
Eficacitatea erbicidului Pallas 75WG este imbunatatita prin adaugarea de adjuvant recomandat si creste efectul de control al buruienilor sensibile in toate conditiile de mediu. Se va imbunatati, de asemenea, eficacitatea asupra tuturor buruienilor care sunt moderat sensibile.
Adjuvanti recomandati: ulei de rapita metilat cu doza de 1 litru/ha.

Mod de utilizare: Pallas 75WG poate fi aplicat de la stadiul de 2-3 frunze la stadiul de 2-3 internodii. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda sa se erbicedeze atunci cand buruienile sunt in crestere activa.Combaterea este influentata de stadiul de dezvoltare a buruienilor, stadiile tinere de dezvoltare fiind mai usor controlate. Controlul optim pentru graminee este de: pana la 3-4 frati pentru Apera spica venti (iarba vantului) si pana la infratire Avena fatua (odos), iar pentru buruienile dicotiledonate la 6-8 frunze. Temperatura optima de aplicare este intre 8-25°C, dar tratamentele pot fi facute incepand de la 5°C. In acest caz, aparitia simptomelor de combatare este mai lenta, dar controlul final nu este afectat. Volumul de apa recomandat este de 250-350 l/ha. Asigurati-va ca buruienile sunt uniform acoperite cu solutia de tratat.

Rotatia culturilor: Pallas 75WG se degredeaza rapid in sol si nu prezinta pericol pentru cultura postmergatoare. Experientele efectuate in mai multe tari nu au pus in evidenta vreun prejudiciu pentru culturile urmatoare,inclusiv cele de legume cu tehnologii de cultura obisnuite, pe diferite tipuri de sol. Utilizarea in mod repetat, de produse cu acelasi mod de actiune poate determina aparitia fenomenului de rezistenta a anumitor buruieni. Pentru a preveni sau a intarzia un astfel de fenomen, este recomandat sa folositi erbicide cu moduri de actiune diferite.Pallas 75WG contine piroxsulam care este un inhibitor al acetolactat sintazei. Pentru a evita aparitia rezistentei, se recomanda sa se aplice Pallas 75WG numai o data pe sezon. Amestecarea piroxsulamului cu un alt inhibitor ALS este permisa pentru a extinde spectrul de combatere a buruienilor dicotiledonate.

Compatibilitate: Pallas 75WG este compatibil cu majoritatea fungicidelor, insecticidelor, fertilizanti foliari si majoritatea erbicidelor. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de combatibilitate si se va face un test. Pallas 75WG poate fi amestecat in rezervor cuu Lancelot , 2,4-D pentru a extinde spectrul de combatere a buruienilor dicotiledonate.Adaosul de ingrasaminte precum ureea, azotatul de amoniu sau sulfatul de amoniu in rezervor in amestec cu Pallas 75WG poate imbunatati activitatea de combatere a buruienilor.Nu se recomanda amestecul in rezervor cu erbicide pe baza de ester al acidului 2,4 – D, datorita efectului antagonic in combaterea buruienilor monocotiledonate. Pallas 75WG nu se recomanda sa fie aplicat in amestec cu insecticide oganofosforice sau regulatori de crestere datorita riscului crescut de prejudiciere a culturii.

Principalele buruieni combatute
Buruieni monocotiledonate sensibile: Apera spica – venti (iarba vantului), Avena fatua (odos), Alopecurus myosuoides (coada vulpii), Bromus sp. (obsiga) are eficacitate de 70% in controlul pirului (Agropyron repens), stopandu-i cresterea. Astfel, plantele de pir nu mai concureaza cultura, nu mai ajung la maturitate si nu mai produc seminte.

Buruieni monocotiledonate moderat sensibile: Echinochloa crus-galli (mohor lat), Lolium spp. (raigras).

Buruieni dicotiledonate sensibile (la doza 250 g/ha): Adonis spp., Amaranthus retroflexus (stir salbatic), Anthemis arvensis (romanita de camp), Brassica spp. (rapita salbatica), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Descurainia spp. (voinicica), Galium aparine (turita), Geranium spp., Lamium amplexicaule (sugel), Lithospermum arvense, Matricaria spp. (musetel), Medicago spp. (lucerna), Raphanus raphanistrum (ridichie salbatica), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Sisymbrium spp., Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita), Veronica hederaefolia (soparlita doritoare), Veronica persica (ventrilica), Vicia sativa (mazariche de primavara) şi Viola arvensis (trei frati patati).

Buruieni dicotiledonate moderat sensibile: Centaurea cyanus (albastrita), Chenopodium album (spanac salbatic), Cirsium arvense (palamida), Consolida orientalis (mentisor de camp), Polygonum aviculare (troscot), Polygonum convolvulus (hrisca urcatoare).

CulturaBuruieni combatuteMomentul aplicariiDoza
GrauMonocotile anuale (iarba vantului – apera spica venti)  Postemergent110 g/ha + 1,0 l/ha adjuvant
GrauMonocotile anuale (odos – avena fatua), si unele dicotiledonate Musetel (Matricaria), Romanita (Anthemis), Turita (Galium), Lungurica (Galeopsis), Traista ciobanului (Capsella), Ridichie salbatica (Raphanus), Adonis Postemergent250 g/ha + 1,0 l/ha asjuvant

Atentie: se va evita contactul erbicidului cu alte culturi graminee decat cea la care este avizat sau culturi dicotile.
Mod de prezentare: 0,5 kg + (2×0,88 kg) adjuvant.

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Pallas 75WG (500g)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Pallas 75WG (500g)”

SUS