Nuprid Oil 004EC (20L) – Ulei Horticol

Nuprid Oil 004EC (20L) – Ulei Horticol

500.00lei

Stoc epuizat

Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

ACEST PRODUS NU SE MAI COMERCIALIZEAZA INCEPAND CU 12.2018

ALTERNATIVA ESTE OVIPRON TOP 1L – 38 LEI

LINK CATRE OVIPRON TOP : https://www.cropmarket.ro/ulei-horticol-ovipron-top?search=OVIPRON

 

 

Producator : Alchimex

Ambalaj 1L

PROPRIETĂŢI FIZICO-CHIMICE: NUPRID® OIL 004 CE este un produs ce conţine 4 g/l imidacloprid sub formă de concentrat emulsionabil. Se prezintă ca lichid limpede, omogen, incolor, cu miros specific.

MOD DE ACŢIUNE
: NUPRID® OIL 004 CE are un mod de acţiune complex (prin contact, prin ingestie şi pe cale respiratorie), cu eficacitate ridicată în combaterea multor specii de insecte, acarieni şi afide dăunătoare în plantaţiile pomicole.

MODUL DE UTILIZARE
: NUPRID® OIL 004 CE este omologat pentru tratamente la pomi şi viţa de vie (în pepiniere, plantaţii tinere şi pe rod),  în perioada repausului vegetativ *, astfel:

CulturaAgentul de dăunare
Conc./Doza
MĂRPăduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) – larve hibernante
Acarianul roşu al pomilor (Panonychus ulmi) – ouă de iarnă**
1,5% (22,5 l în 1500 l apă/ha)
sau, după necesar:
* 1,5 l în 100 l apă, sau
* 150 ml în 10 l apă
PRUN,
CIREŞ
Păduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) – larve hibernante
Acarianul roşu al pomilor (Panonychus ulmi) – ouă de iarnă**
1,5% (15 l în 1000 l apă/ha);
sau, după necesar:
* 1,5 l în 100 l apă, sau
* 150 ml în 10 l apă
CAIS,PIERSICPăduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus)- larve hibernante
Acarianul roşu al pomilor (Panonychus ulmi) – ouă de iarnă
Afide – ouă de rezistenţă
1,5% (15 l în 1000 l apă/ha);
sau, după necesar:
* 1,5 l în 100 l apă, sau
* 150 ml în 10 l apă
VIŢA DE VIEPăduchele ţestos (Parthenolecanyum corni) – adulţi hibernanţi şi larve**
Acarianul comun (Tetranychus urticae) – adulţi hibernanţi şi larve
1% (10 l în 1000 l apă/ha); sau după necesar:
* 1 l în 100 l apă, sau
* 100 ml în 10 l apă

* repausul vegetativ la pomi este perioada de timp dintre căderea frunzelor (toamna târziu) şi începutul dezmuguritului (primăvara devreme). Pentru evitarea oricăror riscuri de fitotoxicitate la pomii porniţi în vegetaţie, aplicarea tratamentelor în primăvară, la începutul dezmuguritului, nu trebuie să depăşească faza de „urechiuşe de soarece” la măr sau faza de „buton verde” la prun şi cireş.

** conform raportului oficial privind rezultatele testărilor biologice, pe lângă acesti dăunători, tratamentul aplicat asigură o foarte bună eficacitate şi împotriva afidelor (ouă de iarnă), iar dacă tratamentul se face la sfârşitul repausului vegetativ/începutul dezmuguritului, se asigură combaterea şi a altor dăunători care pot apare şi pot deveni activi în plantaţiile pomicole în această perioadă.

TEHNICA DE APLICARE
: În general, se face un singur tratament, care, de regulă, se aplică la sfârşitul repausului vegetativ/începutul dezmuguritului. Tratamentele se fac cu mijloace de stropit terestre, prevăzute cu sisteme de agitare continuă a soluţiei de stropit din rezervor, şi bine reglate pentru o pulverizare cât mai fină a soluţiei de stropit şi o acoperire /îmbăiere cât mai bună a ramurilor şi trunchiurilor pomilor,a coardelor şi butucilor viţei de vie, evitându-se însă scurgerile/şiroirile de soluţie pe sol. Tratamentele se fac, pe cât este posibil, când temperatura ambiantă depăşeşte 100C, este calm atmosferic (pentru evitarea driftului) şi nu există condiţii de precipitaţii în timpul sau imediat după aplicarea tratamentelor. După golirea de produs, ambalajele se clătesc bine cu apă (de 3 ori), care se adaugă în rezervorul cu soluţia de stropit, fiind interzisă aruncarea pe sol sau în apele de suprafaţă.

COMPATIBILITATE: 
pentru soiurile de măr şi viţa de vie sensibile la făinare, dacă tratamentul cu NUPRID®OIL 004 CE se face la începutul dezmuguritului, se poate aplica în amestec cu un fungicid sistemic (Topsin Al 70 PU,Topsin 500 SC sau Bumper 250 CE) pentru prevenirea/combaterea atacului timpuriu de făinare. Alte amestecuri cu alte produse, pentru prevenirea/combaterea timpurie şi a altor boli ale pomilor (cum este focul bacterian/Erwinia amylovora la meri sau monilioza la cireşi, pruni, caişi sau piersici), se pot face avându-se în vedere recomandările din tehnologiile pe culturi privind cele mai eficiente asocieri. Nu se va aplica în amestec cu produsele pe bază de sulf.

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Nuprid Oil 004EC (20L) – Ulei Horticol

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Nuprid Oil 004EC (20L) – Ulei Horticol”

SUS