Fungicid Valis M (10Kg)

Fungicid Valis M (10Kg)

1,013.00lei

Stoc epuizat

Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Fungicid ce se prezinta sub forma de granule fine, omogene, fara tendinta de sfaramare de culoare galbui.

Valis este un fungicid sistemic, local de contact si translaminar, pe baza de fenifenalat si mancozeb utilizat in combaterea manelor. Valifenalat este din grupa carbamati si actioneaza asupra biosintezei peretelui celular. Actioneaza pe spori si pe miceliu impotriva germinarii sporilor, curativ pe miceliu distrugand hifele miceliene si cu o activitate antisporulanta. Dupa aplicare se fixeaza pe stratul de ceara de pe frunze formand si o rezerva de substanta activa, actioneaza prin penetrare rapida, apoi gradual se raspandeste in planta. Actiune translaminara protejand si partea inferioara a frunzelor. Are si un efect difuzant astfel valifenalatul se redistribuie in cuticula ceroasasi in frunze printr-o  miscare lenta acropetala. Are un sinergism cu partenerul de contact, mancozebul, care actioneaza in afara pantei. Mancozeb are actiune multi site care reproduce e foarte mult pericolul aparitiei Rezistentei.

Spectrul de activitate:

CulturaSpectrul de combatereDoza
Vita de vie,
struguri de vin si masa
Mana vitei de vie2 kg/ha
CartofMana cartofului2.25 kg/ha
TomateMana  tomatelor2.25 kg/ha

Se vor folosi volume de apa la pregatirea solutiei de 100-1000 l/ha la vita de vie, 150-600 l/ha la cartof si de 150-1500 l/ha la tomate, asigurand o acoperire uniforma.

Aplicare:
Se vor aplica tratamente preventive pentru cea mai buna eficacitate a produsului chiar daca exista si o activitate curativa. la cartof se pot efectua tratamente la interval de 5-10 zile in functie de presiunea de infectie si de conditiile atmosferice, de la stadiul de  7 frunze pana la momentul cand incepe  ingalbenirea frunzelor. La strugurii de vin interval intre tratamente de 10 pana la 14 zile, de la stadiul de 5 frunze pana la colorarea boabelor. La strugurii de masa interval intre tratamente de 10 pana la 14 zile de la stadiul de 5 frunze pana la boabe cand raman fara resturile de flori.
Pauza este de: 7 zile la cartof, 28 zile la strugurii de vin, 70 zile la strugurii de masa si de 3 zile la tomate.
Numarul maxim de tratamente pe sezon: 6 zile la cartof, 3 zile la strugurii de vin si masa, 3 zile la tomate.
Compatibilitate: Valis M este in general miscibil cu alte fungicide, ingrasaminte foliare sau insecticide.

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Fungicid Valis M (10Kg)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Fungicid Valis M (10Kg)”

SUS