Fungicid Ran Man Top (1L)

Fungicid Ran Man Top (1L)

390.00lei

Stoc epuizat

Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Ranman Top

Substanta activa: cyazofamid 160 g/litru

Caracteristici: Ranman Top este un fungicid cu activitate impotriva fungilor din clasa Oomycete, in special impotriva manei Phytophthora infestans. Substanta activa actioneaza preventiv asupra procesului de energizare a celulelor si franeaza prin aceasta dezvoltarea sporilor. Cyazofamid actioneaza preventiv si trebuie sa fie aplicat inaintea infestarii plantelor. Simptomele deja existente nu mai pot fi contracarate, insa dezvoltarea continua a bolii va fi stopata. Din acest motiv Ranman Top protejeaza impotriva unei infectii secundare.


Mod de actiune:
 Ranman Top actioneaza in mai multe locuri in procesul de proliferare al ciupercii: blocheaza eliberarea sporilor; franeaza si opreste germinarea sporilor; actioneaza asupra sporilor-zoo; paralizeaza formarea miceliului; cauzeaza modificari morfologice la nivelul de baza al sporilor si astfel elimina formarea sporilor, mai ales la sfarsitul ciclului de vegetatie. Substanta se combina puternic cu stratul de ceara de pe suprafata frunzelor, din care cauza rezista bine la ploaie si se mentine puternic chiar dupa 1h de la aplicare pe suprafata frunzei. Printr-o folosire corespunzatoare a Ranman, prin 1-2 stropiri finale, este impiedicata transmiterea bolii de la frunza la tubercul. Astfel, cartoful va fi protejat impotriva putregaiului brun care apare in timpul depozitarii.
 

Doza de aplicare: Se aplică 0,5 l / ha de Ranman Top. Numarul maxim de aplicari pentru Ranman Top este 6. Ultima aplicare inainte de recoltare este cu 7 zile inainte.

Plante tratate: Cartof, Curcubitacee, Morcov

Boli si Ciuperci combatute: Putregaiul brun, Mana, Caderea si putreziea plantutelor.

CulturaAgentul patogenDoza
CartofMana (Phytophtora infestans)0.5 l/ha
Cucurbitacee (Pepeni, Castraveti, etc)Mana (Pseudoperonospora cubensis)0.5 l/ha
MorcovCaderea plantutelor (Phytium spp)0.7 l/ha
Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Fungicid Ran Man Top (1L)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Fungicid Ran Man Top (1L)”

SUS