Fungicid Merpan 80 WDG (5kg)
- 23%

Fungicid Merpan 80 WDG (5kg)

681.00lei 525.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

În stoc

Cantitate
0744398201
Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

MOD DE ACTIUNE

 MERPAN 80 WDG este un fungicid cu acţiune multi-site specifică mai ales impotriva ciupercilor care provoacă rapănul la pomi fructiferi (Venturia spp.) dar şi alte boli (antracnoze, pătări, boli de sol) la alte culturi. Substanţa activă captan face parte din grupa ftalimidelor şi are acţiune preventivă de contact, fiind cunoscută ca substanţa fungicidă cu cel mai bun efect de prevenire şi combatere a infecţiilor primare şi secundare cu rapăn la pomii fructiferi.

Ea penetrează rapid in miceliul ciupercilor susceptibile şi impiedică instalarea infecţiilor pe organele tratate prin blocarea respiraţiei şi diviziunii celulare a acestora. Deşi nu este translocat in interiorul ţesuturilor, produsul aderă foarte bine pe organele tratate şi este greu spălat de ploaie, realizand o perioadă de protecţie de 5 7  zile. In anumite condiţii de aplicare, MERPAN 80 WDG a demonstrat şi o acţiune de stopare a unor infecţii incipiente. Prin aplicarea produsului MERPAN 80 WDG se previne apariţia rezistenţei patogenilor la aplicarea fungicidelor şi ca urmare acesta constituie un partener optim pentru fungicidele sistemice.

RECOMANDARI DE APLICARE

 Plantaţii pomicole

MERPAN 80 WDG se aplică in cursul intregii perioade de vegetaţie, la avertizare sau preventiv, la acoperire, in funcţie de presiunea de infecţie, la inteval de 7-10 zile. La măr, primele tratamente (in perioada critică de instalare a infecţiilor primare) se fac de regulă in amestec cu produse sistemice, după care in a 2-a parte a perioadei de vegetaţie produsul se poate aplica şi singur. Tratamentele se fac cu volum normal de soluţie, folosind echipament terestru care să asigure o pulverizare corespunzătoare astfel incat să se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.

Prin aplicarea produsului la măr inainte de recoltare, se previne in mod eficient apariţia bolilor de depozit.

Legume in camp (castraveţi, rosii) şi fasole

Produsul MERPAN 80 WDG se aplică la avertizare in volum normal de apă in funcţie de gradul de dezvoltare a culturii.

Răsaduri de legume şi de tutun

MERPAN 80 WDG se aplică preventiv fie prin stropirea solului inainte de semănat sau plantat fie prin imersia rădăcinilor răsadurilor in soluţia de produs in concentraţia corespunzătoare. La răsadul de tutun, tratamentul se poate face şi curativ, la apariţia primelor plăntuţe căzute, prin stropire in locul de producere a răsadurilor cu o soluţie de MERPAN 80 WDG.

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Fungicid Merpan 80 WDG (5kg)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Fungicid Merpan 80 WDG (5kg)”

SUS