Fungicid Folicur Solo 250 EW (5L)
- 25%

Fungicid Folicur Solo 250 EW (5L)

942.00lei 710.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

În stoc

Cantitate
0744398201
Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Fungicid Folicur Solo 250 EW
Substanta activa: tebuconazol 250 g/l

Caracteristici: Folicur Solo 250 EW este un fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la sâmburoase, vita de vie, mar si rapita. Folicur Solo este un produs cu actiune sistemica in plante. La scurt timp dupa tratament, substanta activa tebuconazol patrunde in partile aeriene si este distribuita acropetal in interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor. Acest mod de activitate da posibilitatea produsului de a actiona preventiv, curativ si in unele situatii chiar eradicativ in mod foarte eficient impotriva ciupercilor patogene. Folicur Solo are un spectru larg de actiune dublat de un efect de lunga durata asupra patogenilor (10-14 zile).

Mod de actiune:

Vita de vie – in cadrul programului de stropiri, Folicur Solo se utilizeaza pentru combaterea fainarii la doza de 0,4 l/ha. Se recomanda pentru 1-2 tratamente postflorale, când presiunea bolii este mare. El poate fi utilizat si pentru tratamente preflorale (in special tratamentul de la inceputul infloririi), daca presiunea bolii este mare si se impune utilizarea unui produs sistemic. Atunci când este necesar ca printr-un tratament sa se asigure protectia simultana impotriva manei, fainarii si putregaiului cenusiu, Folicur Solo se utilizeaza in amestec cu Verita, Mikal Flash, Teldor, Mythos, Euparen sau alte produse specifice pentru aceste boli.

Specii de sâmburoase – Folicur Solo este cunoscut ca unul dintre produsele cele mai eficace in combaterea moniliozelor la cais, piersic, prun, visin, cires. Numarul necesar de tratamente este de 2-4, in functie de rezerva infectioasa si de conditiile climatice din timpul perioadei de vegetatie. Primele doua tratamente se efectueaza in fenofaza de buton roz si respectiv scuturarea petalelor si au ca scop combaterea speciei Monilinia laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori. Urmatoarele doua tratamente se efectueaza pentru combaterea in principal a speciei Monilinia fructigena (dar si a speciei Monilinia axa) si au ca scop prevenirea si combaterea atacului pe fructe. Concentratia necesara este de 0,075% – 0,1%, pentru un volum de solutie de 1000 l/ha. Tratamentele se repeta la un interval de 10-14 zile.

Mar- La mar, Folicur Solo se utilizeaza in principal pentru combaterea fainarii dar si a rapanului. Concentratia necesara este de 0,05% pentru un volum de solutie de 1500 l/ha. Tratamentele se efectueaza pre- si postfloral la avertizare, in functie de ciclul biologic al ciupercii. Se recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului pe toata suprafata sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

Rapita – Folicur Solo se utilizeaza in doza de 1,0 l/ha pentru combaterea putregaiului alb, a patarii brune si a fainarii. Tratamentele efectuate toamna sunt necesare atunci când semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea luxurianta a plantelor. in asemenea situatii, Folicur Solo, aplicat in fenofaza de 4-6 frunze, realizeaza o protectie foarte buna a plantelor fata de atacul unor boli (ex. fainarea), care afecteaza foliajul acestora. in acelasi timp, Folicur Solo actioneaza si ca regulator de crestere, limitând cresterea tulpinilor. Cu acest tratament Folicur Solo asigura:
– protejarea culturii fata de atacul unor boli
– rezistenta la iernare si rezistenta la cadere a culturii datorita limitarii cresterii tulpinilor.

Volumul de solutie pentru tratamentul de toamna este de 300 l/ha. Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie au ca scop combaterea putregaiului cenusiu, dar si a patarii brune sau a fainarii, si se efectueaza atât la rapita de toamna cât si la rapita de primavara in perioada infloririi plantelor. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha.

Plante tratate: Vita de vie, Specii samburoase, Mar, Rapita

Boli si Ciuperci combatute: Fainare, Rapan, Monilioze, Putregai aln, Patarea bruna, Phoma lingam

Producator: Bayer

CulturaAgentul patogenDozaDoza per 100 ml
Vita de vieFainare (Uncinula necator)0.4 l/ha250 l apa/ 2500 mp
MarRapan (Venturia inaequalis), Fainare (Podosphaera leuchotricha)0.75 l/ha200 l apa/ 1300 mp
Samburoase (visin, cires, pun, piersic, cais)Monilioza (Monilinia spp)0.075-0.1%100 l apa/ 1000 mp
Rapita de toamnaPutregaiul alb (Sclerotinia scleroiorum), Patarea bruna (Alternaria brassicae), Fainare (Erysiphe communis)1 l/ha primavara pana la inflorit
RapitaTratament pentru cresterea rezistentei plantei la iernare si pentru combaterea patogenului Phoma lingam0.5 l/ha aplicat in toamna

Informaţii adiţionale

ProducatorBayer
FormulareNu
Combate activitatea in gradinaFainarii, Moniliozei fructelor, Patarii brune, Phoma lingam, Putregaiului alb , Rapanului
Denumire plantaNu
Modalitate de ambalare100 ml
Valabilitate (ani)Nu
Greutate (Kg)0.1000

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Fungicid Folicur Solo 250 EW (5L)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Fungicid Folicur Solo 250 EW (5L)”

SUS