Clinic Xpert ( 1L ) (GLYFOS)

Clinic Xpert ( 1L ) (GLYFOS)

35.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Stoc epuizat

Categorii: ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Erbicid Total Clinic Xpert ( 1L )

Proprietăţi fizico-chimice
CLINIC XPERT se prezintă sub formă de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galbenă, ce conţine 360 g/l glifosat acid din sare de izopropilamină.
Mod de acţiune
CLINIC XPERT este un erbicid total cu acţiune sistemică. Absorbţia se face prin frunze şi produsul este translocat în toate organele plantei, inclusiv rădăcini, stoloni, rizomi.
Instrucţiuni de folosire: Produsul Clinic XPERT este omologat pentru combaterea buruienilor din culturile şi în dozele următoare:

CULTURI CLINIC XPERT - Clinic Xpert ( 1L ) (GLYFOS)

 

Momentul aplicării

Erbicidul Clinic Xpert, fiind un erbicid neselectiv, se aplică în vegetatie, când buruienile anuale  sunt răsărite în proporţie de peste 70% şi sunt in stadiul de dezvoltare ( frunza de cel putin 5 cm in cazul buruienilor monocotiledonate si 2 frunze adevarate expandate in cazul buruienilor dicotiledonate ). Buruienile dicotiledonate perene sunt mult mai sensibile la aplicarea tratamentului cu Clinic Xpert  daca acestea sunt in faza de crestere activa .

După aplicarea tratamentului trebuie să treacă o perioadă de minimum 6 ore (preferabil 24 de ore) fără precipitaţii sau irigaţii. Primele simptome (îngălbenire şi înroşire) apar după 5-7 zile, iar după 14-17 zile frunzele şi lăstarii se necrozeaza. Efectul maxim (uscarea totală a plantei) se înregistrează după 20-25 de zile de tratament.   În sol, erbicidul se biodegradează într-un timp foarte scurt, ceea ce determină lipsa efectului remanent pentru culturile postmergătoare. Stabilirea dozei optime la hectar se face în functie de spectrul şi dominanţa buruienilor, talia buruienilor, condiţiile climatice existente înainte şi după tratament. La temperaturi şi umiditate relativă a aerului mai ridicate, efectul de combatere este mai rapid, spre deosebire de condiţiile de secetă şi umiditate scăzute, când efectul asupra buruienilor este mai redus. În situaţii in care buruienile sunt stresate termic sau hidric sau acestea sunt în stadiu mai avansat de dezvoltare, erbicidul se aplică asociat cu un adjuvant . Se va evita driftul la aplicarea tratamentului pentru protejarea culturilor învecinate. Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale, acestea trebuie să aibă cca. 5 cm sau 2 frunze adevărate bine dezvoltate.

Aplicarea pe mirişti.

După recoltare, se eliberează terenul de resturi vegetale, iar când buruienile au ajuns la înălţimea de 15 – 25 cm se va aplica tratamentul cu Clinic Xpert.

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
0
0 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
Comentarii

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Clinic Xpert ( 1L ) (GLYFOS)”

SUS