Tomigan 250EC (1L)

Tomigan 250EC (1L)

185.00lei

Stoc epuizat

Categorii: ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Erbicid Tomigan 250 EC

Substanta activa: fluroxipir 250 g/l

Caracteristici: Tomigan 250 EC este un erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor din cultura de grâu. TOMIGAN  250 EC conţine fluroxipir, substanţă activă total selectivă faţă de grâu. Aceasta se absoarbe în plante prin frunze şi se translocă rapid atât ascendent cât şi descendent şi provoacă o reacţie tipic auxinică (inclusiv răsucirea frunzelor) a buruienilor sensibile, la câteva ore de la tratament. Plantele sensibile îşi încetează imediat creşterea şi intră în proces de clorozare începând de la vârf, iar în decurs de 7 – 10 zile sunt distruse total. Acţiunea erbicidă este de regulă suficient de intensă chiar şi când aplicarea produsului se face în stadii avansate de dezvoltare a buruienilor. De asemenea, TOMIGAN 250 EC se poate aplica la grâu de la stadiul de înfrăţire până înainte de recoltare cu o lună, fără a afecta producţia, fiind astfel un produs cu o fereastră de aplicare foarte largă. Se va avea în vedere ca la aplicarea produsului TOMIGAN 250 ECtemperatura exterioară să fie mai mare de 6°C, intervalul optim de temperatură fiind cuprins între 10-25°C.

Mod de actiune si utilizare: Tratamentul cu TOMIGAN 250 EC se aplică postemergent; în vederea reducerii competiţiei cu plantele de grâu, se recomandă ca tratamentele să se aplice în faza de 2 – 4 frunze a buruienilor dicotiledonate, deşi produsul este activ şi în faze avansate de vegetaţie a buruienilor, iar pentru cultura grâului prezintă selectivitate totală. Aplicarea târzie (înainte de recoltat cu o lună) la grâu este adesea singura soluţie pentru culturile puternic îmburuienate şi care nu pot fi recoltate mecanizat în lipsa unui tratament. Aplicarea se face cu un volum normal de apa (200-400 l/ha) şi pe vreme liniştită pentru a evita driftul pe culturile sensibile. Produsul nu se va aplica la culturile de cereale după care urmează să se înfiinţeze culturi de leguminoase.

Plante tratate: Grau

Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale, Buruieni dicotiledonate, Buruieni dicotiledonate perene.

CulturaBuruieni combatuteMomentul aplicariiDoza
GrauDicotiledonate anuale (turita, volbura, troscot, rocoina, traista ciobanului, trei frati patati)Postemergent0.8 l/ha (aplicat singur)
Postemergent (grau la infratire, buruieni 2-4 frunze)0.4 l/ha asociat cu produse pe baza de 2.4 D sau sulfonil-ureice)

 

Informaţii adiţionale

ProducatorAdama
FormulareNu
Combate activitatea in gradinaBuruienilor Dicotiledonate, Buruienilor dicotiledonate anuale, Buruienilor dicotiledonate perene
Denumire plantaNu
Modalitate de ambalare1 litru
Valabilitate (ani)Nu
Greutate (Kg)1.0000
Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Tomigan 250EC (1L)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Tomigan 250EC (1L)”

SUS